اثرات پودر زنجلبیل (Zingiber officinale) بر برخی از پارامترهای بیوشیمیایی خون و فاکتورهای ایمنی موکوسی در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 860

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HBHEAITH02_041

تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1394

چکیده مقاله:

سیستم ایمنی ذاتی تنها خط دفاعی بی مهرگان و مکانیسم دفاعی اساسی ماهی می باشد. سیستم ایمنی ذاتی نقش اساسی در پاسخ ایمنی وهموستازی ایفا می کند.یکی از راههای تقویت این سیستم در برابر انواع بیماریهای باکتریایی، قارچی و انواع استرس،ها استفاده از رژیم هایغذایی حاوی محرک های ایمنی میباشد. بنابراین هدف ازاین مطالعه بررسی اثر پودر زنجبیل به عنوان محرک ایمنی گیاهی بر برخی ازپارامترهای بیوشیمیایی خون و برخی از فاکتورهای ایمنی موکوسی میباشد.بدین منظور 420 قطعه بچه ماهی سفید دریای خزر با میانگین وزن (0/86±2/97) گرم، به صورت تصادفی در 12 مخزن تقسیم بندی و به مدت 8 هفته با سطوح مختلف [0/0 (شاهد)، 0/1، 0/5 و 1 گرم در 100 گرم جیره پایه] زنجبیل غذادهی گردید.نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بررسی پروتئین کل موکوس و فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتازقلیایی موکوس و فعالیت آنزیم لیزوزیم موکوس در تیمارهای تغذیه شده با زنجبیل نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری را نشان می دهد (P<0/05). نتایج حاصل از بررسی پارامترهای بیوشیمیایی خون نشان داد که بیشترین میزان گلوکز و کلسترول در گروه شاهد و کمترین مقدار در تیمارهای تغذیه شده با سطح بالای زنجبیل وجود دارد و بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری وجود دارد (P<0/05). همچنین نتایج حاصل ازبررسی پروتئین کل نشان داد که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری وجود دارد (P<0/05) و بیشترین مقدار مربوط به تیمارتغذیه شده با سطح 1% زنجبیل می باشد.

نویسندگان

فاضل ظهیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدرضا ایمانپور

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیدحسین حسینی فر

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالمجید حاجی مرادلو

گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سلطانی، م. 1377 0. ویژگی های ضدباکتریایی موکوس پوست ماهی. ...
  • .(caspicus rutilus Rutilus) پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده شیلات و ...
  • روستا، ز. حاجی مرادلو، ع. حسینی فر، س. ح. وکیلی، ...
  • نمایش کامل مراجع