کاربرد تکنیک ایزوتوپ های پایدار در مطالعات اکولوژیک اکوسیستم های آبی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 784
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BPCONF01_098
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1394
چکیده مقاله:
در سالهای اخیر با پیشرفت علوم هسته ای، کاربرد تکنیک های ایزوتوپیک (پایدار و رادیواکتیو) در علوم زیستی و غیرزیستی رشد قابل توجهیداشته است.، این در حالی است که در حیطه علوم زیستی، ایزوتوپ های پایدار نقش مهمتری را ایفا می کنند. در علم بوم شناسی یا اکولوژی نیزکاربردهای مختلفی از تکنیک های ایزوتوپیک به ویژه پایدار متصور هستیم. یکی از مهمترین کاربردهای مطرح شده، بررسی سلامت موجوداتدر اکوسیستم های آبی می باشد. در این روش سلامت عمومی و تولیدمثلی موجود بررسی شده و ارتباط آن با مقادیر ایزوتوپ پایدار نیتروژنموجود در عضله بدن جاندار سنجیده میشود و در نهایت میزان سلامت جاندار و ارتباط آن با مواد غذایی موجود در اکوسیستم تعیین می-گردد. کاربرد دیگر این تکنیک ها تعیین نرخ صید استاندارد در اکوسیستم ها با تعیین نژاد ماهی ها از حیث وحشی یا اهلی بودن می باشد که دراین روش میزان کربن پایدار وجود در بدن ماهیان (خریداری شده از مراکز توزیع به شکل تصادفی) با یکدیگر مقایسه شده که مقادیر بیشترنشان دهنده اهلی بودن موجود (به دلیل استفاده از غذاهایی با کربن بالاتر در مورد ماهیان اهلی) و مقادیر کمتر نشاندهنده وحشی بودن ماهیمی باشد و در نهایت به تعیین شرایط تروفی اکوسیستم های آبی و تشخیص منشاء مواد موجود با استفاده از تکنیک ایزوتوپ های پایدار بهعنوان آخرین کاربرد در نظر گرفته شده در این مطالعه اشاره می گردد که در آن اساس استفاده از ایزوتوپ ها جهت تشخیص منابع مختلفایجاد نیترات، بر این اصل استوار است که نیترات ایجاد شده از منابع مختلف، دارای ترکیبات ایزوتوپی مختلف می باشد. با توجه به اهمیتبسیار بالای کاربرد این تکنیک ها به جهت سهولت در بررسی، ایمنی بالا و دقت بسیار زیاد، ضروری است که روش های مختلف موجود در اینزمینه به خوبی تفهیم شده و در قالب پژوهش های عملی اجرایی گردد.، از این رو در مقاله حاضر تلاش گردیدکه تکنیک های ذکر شده بهتفصیل بیان گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نیلوفر نوروزی
دانشجوی مقطع دکتری، گروه اکولوژی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :