بررسی مقدماتی مراحل نشو و نمایی شب پرهی جوانه خوار مرکبات (Archips rosanus (Lep.; Tortricidae بر روی درختان پرتقال تامسونناول و نارنگی شاپنی در شهرستان ساری

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 601

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BPCONF01_036

تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1394

چکیده مقاله:

شب پره ی جوانه خوار مرکبات، Archips rosanus، حشره ای از پلی فاژ است که طی سال های اخیر خسارات قابل توجهی را به درختان مرکبات برخی از شهرهای ساحلی استان مازندران وارد می کند. بررسی مقدماتی شروع تفریخ تخم و طول دوره ی مراحل مختلف رشدی آفت روی ارقام پرقال تامسون ناول و نارنگی ژاپنی در شهرستان ساری در بهار 1394 (میانگین دما و رطوبت به ترتیب 20/1 درجه ی سانتیگراد و 75 درصد) انجام شد. نتایج بررسی های صحرایی که به صورت هفتگی انجام شد نشان داد که اولین نمونه های لارو نئونات، شفیره و شحره ی کامل به ترتیب در تاریخ های 1394/1/5، 1394/2/26 و 1394/3/5 مشاهده شدند. طول دوره ی رشدی لارو آفت در طبیعت 19-52 روز تعیین گردید و طول دوره ی شفیرگی 6-10 روز تعیین شد. همچنین لاروها و شفیره های این حشره به ترتیب 69 و 25 روز در طبیعت دیده شدند و طول دوره خروج حشرات کامل 21 روز محاسبه گردید. یافته های حاصل از این بررسی صحرایی می تواند در برنامه مدیریت کنترل تلفیقی افت جوانه خوار مرکبات که توسط کارشناسان و بهره برداران به اجرا در می آید مفید باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

شعبانعلی مافی پاشاکلایی

دکترای حشره شناسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

راضیه نوری

دکترای حشره شناسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران