سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعات کانیشناسی و توزیع ژئوشیمیایی عناصر نادر خاکی درکانسنگ آهن-آپاتیت اسفوردی، ایالت فلززایی بافق

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,032

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI18_158

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله مطالعات کانیشناسی و توزیع ژئوشیمیایی عناصر نادر خاکی درکانسنگ آهن-آپاتیت اسفوردی، ایالت فلززایی بافق

کانسار آهن-آپاتیت اسفوردی در ایالت فلززایی بافق در محدوده ایران مرکزی و محور کاشمر-کرمان قرارگرفته است. قدیمیترین سنگهای منطقه شامل مجموعههای دگرگونه بنهشورو و پشتبادام بوده که توسط سازند تاشک ادامه یافته است. سازند تاشک شامل مجموعهای از قطعات آواری شیل و ماسهسنگ است که تحت تأثیر دگرگونی تا مرز رخساره شیستسبز دگرگون شده است. سنگ میزبان کانیسازی در این کانسار متعلق به عضو چهارم سازند ساغند بوده که تحت تأثیر دو سیستم گسلی یکی با روند شمالغرب-جنوبشرق و دیگری شمال-جنوب قرار داشته است. طبق شواهد پتروگرافی، کانهزایی آپاتیت در چهار نسل شامل، آپاتیتهای ریز تا متوسط بلور نسل اول ، آپاتیتهای درشتبلور جانشین شده توسط کلسیت نسل دوم ، آپاتیتهای درشت بلور قطع شده توسط رگههای کلسیت نسل سوم و آپاتیتهای ادخال نسل چهارم ، است. طبق شواهد توزیع عناصر نادر خاکی در میزبان آپاتیت و سنگ درونگیر نوعی تهیشدگی در موقعیت Euمشاهده میشود که گویای وجود شرایط اکسیدان و حضورEu3+ در محیط و ورود آن به شبکه بلوری آپاتیت در کانسار اسفوردی است. میتوان گفت وجود این شرایط اکسیدان در زمان تشکیل آپاتیت ناشی از وجود مقادیر بالای اکسیدآهن2Fe و + 3 Feدر محیط و رخداد مقادیر بالای هماتیت و مگنتیت در کانسنگ آپاتیت است.

کلیدواژه های مطالعات کانیشناسی و توزیع ژئوشیمیایی عناصر نادر خاکی درکانسنگ آهن-آپاتیت اسفوردی، ایالت فلززایی بافق:

نویسندگان مقاله مطالعات کانیشناسی و توزیع ژئوشیمیایی عناصر نادر خاکی درکانسنگ آهن-آپاتیت اسفوردی، ایالت فلززایی بافق

سارا ایران منش

پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی، تهران

ابراهیم طالع فاضل

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

محمدرضا هزاره

پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی، تهران

افشین مجیدی

پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
- بومری، م (1390) بررسی کانی‌های خاکی کمیاب در کانسار ...
تقی‌پور، ص.، کنعانیان، ع.، خلیلی، م (1392) دگرسانی سدیک-کلسیک در ...
شریفی، آ (1376) برسی گرانیتوئیدهای ایران مرکزی نواحی اسفوردی-زریگان، دانشگاه ...
Boynton, W. V, 1984, Geochemistry of the rare earth elements: ...
Forster, H., Jafarzadeh, A. 1994 The Bafq mining district in ...
Haghipour, _ 1977, Geological map of the Biabanak-Bafq area: Geological ...
Jami, M., 2006, Geology, Geochemistry and evolution of the Esfordi ...
Jami, M., Dunlop, A.C. & Cohen, D. R., 2007, Fluid ...
Ramezani, J. & Tucker, R. D., 2003, The Saghand region, ...
Samani, B. 1993, Saghand formation, a riftogenic unit of upper ...
Torab, F. M., 2008, Geochemistry and metallogeny of magnetite- apatite ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعات کانیشناسی و توزیع ژئوشیمیایی عناصر نادر خاکی درکانسنگ آهن-آپاتیت اسفوردی، ایالت فلززایی بافق" توسط سارا ایران منش، پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی، تهران؛ ابراهیم طالع فاضل، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان؛ محمدرضا هزاره، پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی، تهران؛ افشین مجیدی، پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی، تهران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی هجدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کانسنگ آهن-آپاتیت، ژئوشیمی عناصر نادر خاکی، ایالت فلززایی بافق، کانسار اسفوردی هستند. این مقاله در تاریخ 22 مهر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1032 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کانسار آهن-آپاتیت اسفوردی در ایالت فلززایی بافق در محدوده ایران مرکزی و محور کاشمر-کرمان قرارگرفته است. قدیمیترین سنگهای منطقه شامل مجموعههای دگرگونه بنهشورو و پشتبادام بوده که توسط سازند تاشک ادامه یافته است. سازند تاشک شامل مجموعهای از قطعات آواری شیل و ماسهسنگ است که تحت تأثیر دگرگونی تا مرز رخساره شیستسبز دگرگون شده است. سنگ میزبان کانیسازی در این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعات کانیشناسی و توزیع ژئوشیمیایی عناصر نادر خاکی درکانسنگ آهن-آپاتیت اسفوردی، ایالت فلززایی بافق با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.