سال انتشار: 1393
محل انتشار: هجدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
کد COI مقاله: SGSI18_009
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 814
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی کیفیت آب زیرزمینی دشت قم از نظر شرب توسط شاخص های کیفی GWQI وآلودگی GWPI
چکیده مقاله:
با توجه به ضرورت حفاظت کیفی منابع آب زیرزمینی قابل شرب، قرار گرفتن دشت قم در منطقه خشک، وافت حدود 17 متری سطح آب زیرزمینی در آبخوان در طی 13 سال گذشته، ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی بسیار حائز اهمیت می باشد. یکی از راه های بررسی کیفی آب های زیرزمینی از نظر قابلیت شرب استفاده از شاخص های کیفی آب زیرزمینی می باشد که قابلیت نمایش توزیع مکانی همزمان اثرات پارامتر های مختلف هیدروشیمی و آلودگی را بر کیفیت آب دارد. بدین منظور داده های کیفی و آلودگی آب های زیرزمینی دشت قم در 17 حلقه چاه در سال 3334 و داده های یون های اصلی 33 حلقه چاه در دو دوره نمونه برداری در سال 3333 جمع آوری گردید. شاخصGWQI برای آبخوان دشت قم در دو دوره در سال 3333 بر اساس 37 پارامتر تعیین گردید. همچنین بر اساس داده های موجود از غلظت آلاینده های آب زیرزمینی دشت در سال 3334 ، شاخص دیگری به نام شاخص آلودگی آب زیرزمینی GWPIبر اساس 33 پارامتر طراحی و محاسبه گردید. ابتدا داده های هیدروشیمی نسبت استاندارد سازمان بهداشت جهانی WHO و استاندارد آب شرب ایران هم معیار گردیدند. سپس با استفاده از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP نسبت به وزن دهی لایه ها و تلفیق آنها اقدام گردید. بر اساس نتایج روش GWQI مشخص گردید که بدترین شاخص کیفی آب زیرزمینی مربوط به بخش های شمال غربی )ناشی از نفوذ فاضلاب شهر قم و تغذیه زیرزمینی از سازند قم( و شرقی دشت ناشی از بهره برداری بی رویه، افت شدید سطح آب زیرزمینی، و در نتیجه نفوذ آب شور از سمت دریاچه نمک قم می باشد. شاخص آلودگی آب های زیرزمینی GWPI بدترین کیفیت را در نواحی میانی و شرقی دشت )ناشی از افزایش آلاینده هایی همانند باکتری ها COD و ،BOD نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
حداكثر كيفيت آب زيرزميني، شاخص هايGWPI و GWQI/دشت قم
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/391315/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمدی، فاطمه و ناصری، حمیدرضا و علیجانی، فرشاد و رضایی، محسن،1393،بررسی کیفیت آب زیرزمینی دشت قم از نظر شرب توسط شاخص های کیفی GWQI وآلودگی GWPI،هجدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/391315
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، محمدی، فاطمه؛ حمیدرضا ناصری و فرشاد علیجانی و محسن رضایی)
برای بار دوم به بعد: (1393، محمدی؛ ناصری و علیجانی و رضایی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 1 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی میزان انتشار دی اکسید کربن، متان و مجموعه گازهای آلی غیرمتانی از محل دفن زباله های شهر بندرعباس
- مروری بر روش های تصمیم گیری چند معیاره
- پوشش های خودترمیم شونده و بررسی عملکرد آنها در کنترل خوردگی
- بررسی انواع کوره های رایج در صنعت
- مروری بر قوانین بین المللی آب
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش گسل های پی سنگی مدفون در دگرشکلی پهنه های برشی خاور ایران
- پتانسیل گوهری گارنت در منطقه قراول خانه، شمال غرب دندی
- بررسی پایداری ترانشه های جناح راست ساختگاه سد مسجد سلیمان از دیدگاه زمین شناسی مهندسی
- قابلیت های شهرستان دامغان به عنوان یک هدف زمین گردشگری
- زمین شناسی و سنگ نگاری توده نفوذی ترشن، شمال باختر ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.