بیوتکنولوژی گیاهی و مولفه های اثر گذار آن برمحیط زیست در استان های تهران و گیلان
محل انتشار: دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,338
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE02_048
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1386
چکیده مقاله:
بیوتکنولوژی یک نوآوری مهم در جهان است و گیاهان تراریخته نتیجه این نوآوری هستند .این گیاهان دارای تاثیرات مختلفی (مثبت یا منفی)روی محیط زیست هستند که در این مقاله ما در صدد مشخص کردن این تاثیرات در قالب یک سری مولفه ها هستیم . این کار را بر اساس نظر متخصصان امر انجام داده ایم . جامعه آماری متخصصانی که مورد نظر ما بوده اند عبارت از 70 نفر بوده است که در دانشگاه تهران(پردیس کرج)،تربیت مدرس(دانشکده کشاورزی)،موسسه تحقیقات و آموزش(بخش آفات و بیماری ها-آفتکشها)،دانشگاه گیلان(دانشکده کشاورزی)،مرکز تحقیقات فن آوری زیستی ، موسسه تحقیقات ژنتیک و تنوع زیستی،سازمان حفظ نباتات رشت بوده اند .گروه های علمی مربوطه که متخصصان عضو آن بوده اند شامل :زراعت 14نفر،بیوتکنولوژی 13 نفر، باغبانی 10 نفر،اصلاح نباتات 9 نفر ،گیاه پزشکی و حشره شناسی 16 نفر،علوم دامی(گرایش ژنتیک و نوشخوار کنندگان)10نفر که در مجموع70نفر را شامل می شود.روش تحقیق پیمایشی و با کمک ابزار پرسشنامه است .مقیاس تحقیق لیکرت می باشد . دامنه پاسخ به هر سوال بین دو عدد( کاملاٌ مخالف1…………….11کاملاٌموافق)بود:(1....................3کاملاٌمخالف1/3.................5مخالف،1/5.............7 بینابینی،1/7..................9موافق،1/9..................11کاملاٌموافق).
نتایج با کمک نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده است .آزمون مورد نظر تحلیل عاملی بوده است .جهت تعیین مناسب بودن داده ها برای تحلیل عاملی از آزمون بارتلت و ضریب KMOاستفاده شد که حاکی از مناسب بودن داده ها برای تحلیل عاملی دارد .نتایج نشان می دهد که پنج مولفه وجود دارد که شامل معیشت کشاورزان ، وضعیت سلامتی انسان و حیوان ،جایگاه علف هرز در تولید محصول ، عملکرد محصول و ایجاد شکاف بین فقیر و غنی است .این پنج مولفه ،مولفه های کلیدی هستند که در صورت بکار گیری گیاهان تراریخته ،از این گیاهان تاثیر می پذیرند .
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :