امکان سنجی استفاده بهینه از زائدات محصولات گردو و بادام
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,687
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCRRORRA03_196
تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1386
چکیده مقاله:
با توجه به محدودیت منابع تولید کالاها، هدف هر کشوری باید افزایش کارایی و بهره وری در تولید و کاهش ضایعات باشد . در چرخ ه تولید محصولات، میزانی از ضایعات و زائدات وجود دارد که می توان از آنها در تولید کالاهای دیگر استفاده کرد . ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصول گردو و بادام در جهان بوده و طبق آمار فائو میزان تولید گردو و بادام در ایران در سال 1384 به ترتیب برابر 150 و 108/68 هزار تن بوده و به تبع آن زایدات مربوط به آنها نیز بسیار زیاد می باشد، لذا لازم است که در جهت استفاده از زائدات آن از سوی مسئولان کشور اقداماتی صورت پذیرد . هدف این مطالعه تعیین استراتژی مناسب جهت استفاده از زائدات با استفاده از تحلیل SWOT می باشد . این تحلیل به منظور شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدید های
فراروی برنامه و طرح مورد نظر به کار گرفته می شود و دارای روش های مختلفی است که در این مطالعه از روش توفان فکری استفاده گردیده است . نتایج مطالعه با توجه به شناسایی امکان تولید محصولات مهمی همچون تانن از پوست گردو و همچنین کربن فعال از پوست بادام نشان داد که عواملی همچون وجود ماده اولیه و قیمت تمام شده از نقاط قوت طرح می باشند که می تواند در جهت استفاده از فرصت های شناسایی شده همچون روند رو به رشد مصرف محصول و میزان کاربردی بودن این محصولات در صنعت به کار گرفته شود . همچنین می توان با نقاط قوت شناسایی شده در جهت مقابله با تهدیدهایی مانند واردات محصولات مورد نظر بهره جست . در نهایت با ملاحظه نقاط قوت و ضعف و همچنین فرصت ها و تهدیدها، استراتژی توسعه در مورد هر دو محصول تعیین گردید .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آمنه ذوقی پور
کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
مهرداد نیاکوثری
استادیار بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز
محمدرضا زارعی فرد
استادیار پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات مهندسی فارس، شیراز
شهرام جوادیان
مدیر گروه پژوهشی فرایند وزارت جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات مهندسی فارس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :