شناسایی و اولویت بندی دلایل تأخیر کارفرما در پروژه های عمرانی با تکنیک دلفی (مطالعه موردی:اداره کل راه و شهرسازی استان یزد)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 924

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MTMAYBOD02_050

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1394

چکیده مقاله:

مدیریت زمان یکی از ارکان اصلی پروژه های عمرانی می باشد. بطول انجامیدن و تأخیر در اجرای پروژه برایطرفین قراردادها مسئله ای مهم قلمداد می شود. تأخیر از عمده مشکلات بارز در اجرای پروژه های عمرانیمی باشد. اختلاف بین زمان پیش بینی شده و زمان واقعی تکمیل پروژه را تأخیر گویند که بعضاً باعث ایجادمشکلاتی برای کارفرما و پیمانکار می گردد. از آنجا که میان زمان و هزینه اجرای پروژه ، رابطه مستقیم برقرار استلذا در اغلب موارد افزایش زمان منجر به افزایش هزینه می گردد . پیمانکار در ابتدای اجرای پروژه ملزم به ارائهبرنامه زمانبندی به کارفرما می باشد که در این برنامه باید در طول دوره ساخت اجرا شده و بروز گردد . با توجه بهاینکه این برنامه حاصل تجربه و دانش پیمانکار می باشد لذا می تواند در طول پیشرفت کار با حوادث غیرقابل پیشبینی مواجه گردد که در این صورت نیاز به بازنگری و اصلاح دارد . زمانی که تأخیر اتفاق می افتد ، برنامهزمانبندی اولیه و برنامه بروز شده (اصلاحی) مورد توجه قرار می گیرند . برای این منظور در یک مطالعه موردیسعی شده است تا با توجه به عوامل مؤثر در تأخیرات ، مهمترین دلایل تأخیرات را شناسایی نموده و اولویت بندینماییم . نتایج بدست آمده نشان می دهد که زمان نامناسب شارژ مالی پروژه ها، عدم تامین بودجه کافی برای طرحدر زمان مناسب، روش نامناسب انتخاب پیمانکار، عدم رفع معارضین در زمان مناسب و عدم تعیین مدت زمانمناسب پروژه بر اساس مطالعات علمی به ترتیب 5 دلیل عمده در تأخیرات پروژه های اداره کل راه و شهرسازی استان یزد می باشند.

نویسندگان

اشرف السادات علوی کیا

دانشجوی کارشناسی ارشد- مهندسی و مدریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق، گروه عمران، یزد، ایران

محمدمهدی خبیری

استادیار گروه عمران، دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :