بررسی اثر محیط کشت بر درصد جوانه زنی بذور شقایق ایرانی ((Persian poppy)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,171
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI08_0936
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
شقایق ایرانی (خشخاش ایرانی) با نام علمی Papaver bracteatum از خانواده Papaveraceae از جمله گیاهان مهم دراویی بومی ایران بوده که دراای آلکالوئیدهای با ارزش بنزیل ایزوکوئینولین می باشد . تاریخجه استفاده از گیاه خشخاش به عنوان گیاه دارویی به بیش از 3500 سال قبل بر میگردد . این گیاه، گروه وسیعی از لکالوئید ها را سنتز می کند که اغلب آنها خواص دارویی منحصر به فردی دارند . تا کنون بیش از 40 نوع آلکالوئید دارویی مهم در خشخاش شناخته شده است که مهمترین آنها مورفین، کدئین ، تبائین ، نوسکاپین، پاپاورین و سنگوئینارین می باشند . مورفین و کدئین را می توان در گونه های مختلفی از خشخاش یافت . اما تائین بعنوان پیش ماده سنتز این مواد، بطور عمده در یکی از گونه ها یخشخاش بنام P.bracteatum یافت می شود . از آنجاییکه این گیاه فاقد مورفین (پیشماده سنتز هروئین ) بوده و با توجه به تبائین بالای آن می توان بدون منع قانونی ه تولید تجاری کدئین پرداخت. با توجه به مزایای زیاد این گیاه نسبت هب گونه تجاری خشخاش و همجنین مقادیر بالای تبائین در آن ، می توان با انجام تکنیکهای بوتکنولوپی و شت بافت این متابئلیت را در کشتهای درون شیشه ای افزایش داد که برای دستیابی به این هدف، بهینه سازی شرایط کشت و رشد ردون شیشه ای گیاه ضروری می باشد . در این تحقیق اثر مقادیر مختلف غلظت نمکها در ترکیب با ویتامین و زغالفعال در محیط کشت MS مورد بررسی قرار گرفت . بلر های شقایق ایرانی، در محیط کشت MS با غلظتهای مختلف نمک، بدون زغال فعال و همراه با زغال فعال دو د رترکیب یانصف ویتامین محیط کشت B5 کشت شدند و درصد جوانه زنی بذرها بررسی شد . بیشترین درصد جوانه زنی در محیط MS 1/010 همراه با 105 گرم در لیتر زغال فعال مشاهده شد . زمانیکه از آهن هم غلظت با نمکهای محیط استفاده شد MS کامل بیشترین درصد جوانه زنی را داشت . در محیط هایی که نصف ویتامین محیط کشت B5 به محیط کشت MS اضافه شد ، بیشترین درصد جوانه زین مربوط به محیط MS 1/2 همراه زغالفعال بود .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهه اسدالهی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه تهران
منصور امیدی
عضو هیئت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :