جداسازی توالی ژنومی RMtATP 6 ژنی القاپذیر در تنش های محیطی ، از برنج، گندم زراعی،خویشاوندان وحشی گندم و شناسایی پروموترآن

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 473

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI07_0610

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

آنزیم F1F0-ATP synthase در غشای داخلی میتوکندری قرار دارد و ATP مورد نیاز سلول را تامین می کند. اطلاعات اندکی در مورد نقش این آنزیم در مقاومت به تنش های مختلف وجود دارد. افزایش بیان زیرواحد 6KD (زیرواحد شش کیلودالتونی بخش F0) برنج (RMtATP6, GenBank accession; AB055076) یا آرابیدوپسیس (accession, AK117680, AtMtATP6, GenBank) در توتون، آرابیدوپسیس و مخمر منجر به افزایش مقاومت قابل توجهی به چندین تنش محیطی همچون شوری، خشکی، سرما و تنش اکسیداتیو می شود. در این تحقیق توالی ژنومی RMtATP6 برای اولین بار از ژنوم برنج (RMtATP6, GenBank accession; HM173320) و ناحیه ی کد کننده ی (CDS) آن از گندم (accession; GQ503255, WMtATP6, GenBank) و Partial CDS آن از Triticum monococcum, (GU183145TmMtATP6, GenBank Accession )وAegilops crassa (AcMtATP6, GenBank Accession; GU183146) جداسازی شد. سپس بمنظور درک مکانیسم مولکولی زیرواحد شش کیلودالتونی در شرایط تنش های محیطی 2000dpo بالادست ناحیه کدکننده آن در برنج و آرابیدوپسیس به عنوان پروموتر بررسی شد. نتایج نشان داد که پروموتر این ژن دارای عناصر پاسخ دهنده به هورمون اسید آبسیزیک (ABA) یعنی MYC/MYB ،ABRE بوده و به احتمال در مسیر وابسته به ABA فعالیت دارد. به نظر می رسد که در شرایط تنش و افزایش مصرف ATP در سلول، بیان زیرواحد شش کیلودالتونی افزایش می یابد و با تغییر فعالیت مجموعه آنزیمی F1F0-ATP synthase انرژی مورد نیاز سلول برای غلبه به تنش تامین می شود، در واقع می توان این نظریه را مطرح کرد که هسته از طریق این زیرواحد تولید انرژی میتوکندری را کنترل می کند.

کلیدواژه ها:

جداسازی ژن 6KD subunit) RMtATP6) ، تنش های محیطی ، شناسایی پروموتر

نویسندگان

علی اصغر ابلی مقدم

پژوهشکده زیست فناوری، دانشگاه شیراز

اسماعیل ابراهیمی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سید محسن تقوی

گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

علی نیازی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ashraf, M., HR., Athar, PJC., Harris and TR, Kwon. 2008. ...
  • Chinnusamy, V., Jagendorf, A and Zhu, J-K. 2005. Understanding and ...
  • Zhang, XX, Lin, SK and T, Takano. 2008. Overexpression of ...
  • Zhang, XX, Takano, T and SK, Liu. 2006. Identification of ...
  • نمایش کامل مراجع