طراحی سیستم پیش بینی کننده تعداد روزهای گرد و غبارو تاثیر آن بر بازده محصولات کشاورزی با استفاده از سیستم عصبی- فازی (مطالعه موردی: محصول نیشکر شهرستان اهواز)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 371

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEFSJ01_313

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

جنوب غرب ایران در طی سالیان اخیر به طور مکرر تحت تاثیر گرد و غبار بیش از حد استاندارد جهانی قرار گرفته است. در بخش کشاورزی، بازده بسیاری از محصولات تحت تاثیر این پدیده جوی قرار دارد. یکی از محصولات مهم استان خوزستان نیشکر است. این محصول حساسیت بالایی نسبت به گرد و غبار دارد. این مطالعه تاثیر توفان های گرد و غباری بر میزان بازده نیشکر را بررسی میکند. دوره زمانی این مطالعه داده های ماهانه از سال 1962 تا 2012 می باشد. ابتدا با استفاده از مدلسازی خطی میانگین متحرک خود رگرسیون انباشته ( ARIMA ) و سیستم غیر خطی استنتاج عصبی -فازی ( ANFIS )، تعداد روزهای گرد و غباری برای دو سال 2013 و 2014 پیش بینی و مقایسه گردید. شاخص های اندازه گیری خطا نشان از برتری مدل ANFIS دارد. نتایج نشان میدهند تعداد روزهای گرد و غبار پیش رو، بیش از حد بحرانی و استاندارد جهانی خواهد بود. در ادامه، میزان حساسیت نیشکر نسبت به گرد و غبار تحلیل گردید. ضریب آماره پیرسون نشان داد ارتباط بین سال های گرد و غبار در شهرستان اهواز و میزان محصول نیشکر 0/225- است و افزایش توفان های گرد و خاک موجب کاهش بازده این محصول خواهد گردید.

نویسندگان

وحید شهابی نژاد

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مرتضی یعقوبی

دانشجوی دکتری دانشگاه سیستان و بلوچستان