سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه نتایج خاکشناسی بخشهای قدیمی و مرمتشده ارگ باستانی کنارصندل جنوبی در جیرفت

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 884

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEFSJ01_049

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله مقایسه نتایج خاکشناسی بخشهای قدیمی و مرمتشده ارگ باستانی کنارصندل جنوبی در جیرفت

تا دهه 1960 میلادی اغلب سؤالات باستان شناختی با بهره گیری از روشهای استدلال و تفسیر در علوم اجتماعی و فلسفه پاسخ گفته میشد. اما با شکل گیری باستان شناسی نوین از دهه 1960 میلادی، کاربرد و اهمیت علوم مطلق و تجربی در پژوهشهای باستان شناسی شناخته شد و بسیاری از نظریات و فرضیات باستان شناختی با کمک روشهای کمی و آزمونگری در علوم تجربی بازنگری شد. یکی از شاخه های علوم تجربی که در تبیین شیوه معیشت گروه های انسانی گذشته، منشأیابی خاک سفالگری و معماری، گزینش خاک مناسب برای مرمت آثار باستانی، بررسی دلایل خاکشناسی تخریب یا ماندگاری بناهای تاریخی و دلایل ترک و تخریب شهرهای باستانی نقش مهمی دارد، علم است. مقاله حاضر، به منظور مطالعه خاکشناسی بخش های قدیمی و مرمت شده ارگ حاکم نشین تپه باستانی پنج هزار ساله کنارصندل جنوبی جیرفت به انجام رسید. نتایج نشان داد درصد رس بخش قدیمی (33/8 درصد) حدوداً دو برابر بخش مرمت شده (19 درصد) است. این نتایج نشان میدهد به تازگی خاکی با درصد رس کمتر و املاح بیشتر بهمنظور مرمت بنا به کار رفته است، در حالی که خاک بخشهای قدیمی، احتمالاً توسط سازندگان اولیه بنا از جای دیگری از منطقه با درصد رس بیشتر و املاح کمتر آورده شده است. کانی های رسی اسمکتیت، کلریت، ایلیت، پالیگورسکیت و کائولینیت در خاکهای بخش مرمت شده مشاهده شد. از طرفی تمام کانیها به جز کانی پالیگورسکیت در خاک بخش قدیمی شناسایی شد. همچنین در بخشهای قدیمی مواد آلی، تکه های ذغال و قطعات خرد شده سفال مشاهده شد که به نظر می رسد دلیلی بر استحکام و پایداری بیشتر بخش های قدیمی نسبت به مرمت شده باشد.

کلیدواژه های مقایسه نتایج خاکشناسی بخشهای قدیمی و مرمتشده ارگ باستانی کنارصندل جنوبی در جیرفت:

نویسندگان مقاله مقایسه نتایج خاکشناسی بخشهای قدیمی و مرمتشده ارگ باستانی کنارصندل جنوبی در جیرفت

صالح سنجری

مربی گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

ناصر برومند

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

سعید امیر حاجلو

استادیار گروه باستان شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه جیرفت

مقاله فارسی "مقایسه نتایج خاکشناسی بخشهای قدیمی و مرمتشده ارگ باستانی کنارصندل جنوبی در جیرفت" توسط صالح سنجری، مربی گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت؛ ناصر برومند، استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت؛ سعید امیر حاجلو، استادیار گروه باستان شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه جیرفت نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باستان شناسی نوین، بخش مرمت شده، کانی های رسی، کنار صندل جیرفت هستند. این مقاله در تاریخ 29 شهریور 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 884 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تا دهه 1960 میلادی اغلب سؤالات باستان شناختی با بهره گیری از روشهای استدلال و تفسیر در علوم اجتماعی و فلسفه پاسخ گفته میشد. اما با شکل گیری باستان شناسی نوین از دهه 1960 میلادی، کاربرد و اهمیت علوم مطلق و تجربی در پژوهشهای باستان شناسی شناخته شد و بسیاری از نظریات و فرضیات باستان شناختی با کمک روشهای کمی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه نتایج خاکشناسی بخشهای قدیمی و مرمتشده ارگ باستانی کنارصندل جنوبی در جیرفت با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.