ارزیابی قابلیت داده های ماهواره ای SPOT5 در پایش مناطق جنگلی گلازنی شده در زاگرس شمالی (مطالعه موردی : کردستان - جنگل های گلازنی شده بانه)
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,465
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEO87_029
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1386
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی قابلیت داده های ماهواره ای سنجنده HRG ماهواره SPOT5 در پایش مناطق جنگلی گلازنی شده در زاگرس شمالی، محدوده ای از جنگل های گلازنی شده شهرستان بانه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. سطح محاوط گلازنی در دوره تناوب 3 ساله با استفاده از دستگاه موقعیت یاب GPS بعنوان واقعیت زمینی منطقه تهیه گردید. پس از بررسی خطاهای هندی و رادیومتری مجموعه داده مورد استفاده تحت عملیات پیش پردازش نظیر نسبت گیری طیفی و تجزیه مولفههای اصلی قرار گرفت. همچنین باندهای چند طیفی با تصویر سنجنده PAN ماهواره ISR-1C به روش تبدیل مولفه های اصلی ادغام (فیوژن) شد. نتایج حاصله با باندهای اصلی ترکیب و مورد استفاده قرار گرفت. بررسی تفکیک پذیری طبقات با استفاده از معیار فاصله با تاچاریا انجام شد. طبقه بندی داده ها با استفاده از الگوریتم حداکثر احتمال انجام شده و تصویر طبقهبندی شده با واقعیت زمینی بصورت پیکسل به پیکسل موردمقایسه قرار گرفت. از چهار معیار صحت کلی، شاخص کاپا، صحت تولید کننده و صحت کاربر جهت بیان صحت طبقه بندی استفاده شد. نتایج حاصله نشان داد که تفکیک اکثر طبقات از طبقه کور شمالی به خوبی امکان پذیر است. بالاترین میزان صحت کلی معادل 65/3% و شاخص کاپا 63% با طبقهبندی 4 کلاسه ای در تصویر فیوژن شده حاصل شد. طبقه شان شمالی بالاترین میزان صحت کاربر (71%) و صحت تولید کننده (78%) را حاصل نمود. همچنین طبقه کور جنوبی دارای کمترین مقدار صحت کاربر در تمام روشها می باشد. نتایج حاصل از این تحقیق گویای قابلیت مناسب تصاویر مورد استفاده و روشهای ذکر شده جهت تفکیک محاوط گلازنی و تهیه نقشه در این مناطق می باشد.
کلیدواژه ها:
ادغام داده ها (فیوژن) ، ارزیابی ، تجزیه مولفه های اصلی ، داده های SPOT5 ، زاگرس شمالی ، شاخص های گیاهی ، طبقه بندی ، گلازنی
نویسندگان
ایوب مرادی
دانشکده منابع طبیعی، ساری
جعفر اولادی
دانشکده منابع طبیعی، ساری
اصغر فلاح
دانشکده منابع طبیعی، ساری
پرویز فاتحی
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :