سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: JR_HYDROP-1-1_003
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 615
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تحلیل عددی تأثیر هندسه مجرا بر هوادهی جریان در تخلیه کننده تحتانی سد
چکیده مقاله:
در سدهای بلند به دلایلی مانند کنترل آبگیری اولیه، تخلیه رسوبات مخزن، رهاسازی آب جهت آبیاری و کاهش تراز مخزن برای تعمیر و نگهداری، تخلیه کننده تحتانی ساخته می شود. به علت وجود جریان با سرعت زیاد در قسمت تحت فشار مجرا که در سدهای بلند به ازای بار آبی مخزن سد ایجاد می شود احتمال وقوع کاویتاسیون (Cavitation) خصوصاً در اطراف دریچه، در این سازه بسیار زیاد است. لذا هوادهی جریان، جزء لاینفک جریان در این مجاری محسوب می شود که خود را در کانون توجه ویژه ای قرار داده است. در پژوهش حاضر، مدل 1 به 10 تخلیه کننده تحتانی سد جگین به صورت عددی مدل گردیده و نتایج آن با نتایج حاصل از مدل آزمایشگاهی ساخته شده در مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو، با همان مقیاس مورد تأیید قرار گرفته است. برای بررسی تأثیر هندسه مجرا بر هوادهی جریان، مدل های عددی مشابه با مدل اولیه ولی با ارتفاع متفاوت شبیه سازی شد. نتایج نشان دهنده تأثیر گسترده ارتفاع مجرا بر هوای ورودی از هواده و توزیع غلظت هوا در عمق می باشد. در حالت ثابت نگه داشتن عرض مجرا با افزایش نسبت عمق به عرض مجرا، تا حد مشخصی میزان هوای ورودی از هواده افزایش یافته و پس از آن کاهش می یابد. غلظت در عمق نیز با افزایش نسبت عمق به عرض مجرا افزایش پیدا می کند. براساس مطالعات انجام گرفته از نقطه نظر هیدرولیکی محدوده 1/5 الی 2 برای نسبت عمق به عرض، محدوده مناسبی است و سایر نسبت ها بر کاهش هوادهی و ضریب ? موثر است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_HYDROP-1-1_003 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/369277/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:غزالی، فاطمه و صالحی نیشابوری، سید علی اکبر و کاویانپور، محمدرضا،1393،تحلیل عددی تأثیر هندسه مجرا بر هوادهی جریان در تخلیه کننده تحتانی سد،https://civilica.com/doc/369277
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، غزالی، فاطمه؛ سید علی اکبر صالحی نیشابوری و محمدرضا کاویانپور)
برای بار دوم به بعد: (1393، غزالی؛ صالحی نیشابوری و کاویانپور)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بکارگیری نتایج تحقیقات در صنعت (مطالعه موردی صنعت برق)
- ضرایب کارکرد فصلی در نیروگاه برقابی، ضرورتی اجتناب ناپذیر در بازار برق
- بررسی اثرات کنترل فرکانس و تراز مخزن بر راندمان تولید نیروگاه دز و پیامدهای درآمدی بازار برق آن
- بررسی عوامل موثر بر نحوه تبادل انرژی خطوط برق نیروگاههای آبی خوزستان
- منحنی فرمان بهره بردای از سد و نیروگاه سیمره
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- نظارت بر نصب و راه اندازی سیستم های اندازه گیری تخلیه جزئی در مجتمع مس سرچشمه
- تدوین طرح کسب و کار موتورهای پربازده کولر آبی
- تدوین روش استخراج هزینه راه اندازی انواع واحدهای نیروگاهی و ارائه شرایط و محدودیت های فنی جبران سازی وسیع توان راکتیو در عملکرد ژنراتورهای نیروگاهی
- طراحی و استقرار ساز و کار لازم برای انتخاب تجهیزات و ارزیابی مشخصات فنی آن ها با هدف کاهش تلفات انرژی الکتریکی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.