شناسایی و طبقه بندی مواد شیمیایی مصرفی شرکت بهره برداری نفت و گاز در جنوب خوزستان براساس قانون حفاظت و بازیافت منابع(RCRA)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,318

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NEWCONF01_106

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

چرخه تولید نفت از اکتشاف و حفاری گرفته تا بهره برداری و تولید، تصفیه و پخش فرآورده های آن فرآیندی است که به تولید پسماند می انجامد و در صورت عدم مدیریت صحیح ممکن است اثرات زیست محیطی غیرقابل جبرانی به همراه داشته باشد و مشکلاتی که به دلیل سوء مدیریت در این زمینه ممکن است به وجود آید بسیار تکان دهنده است. لذا توجه به مقوله مدیریت پسماند و طراحی و اجرای پروژه های بزرگ در این بخش هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری بلندمدت است . با توجه به قوانین موجود در دنیا و از سوی دیگر رویکرد بشر به موضوع توسعه پایدار، مدیریت پسماند را بسیار حائز اهمیت ساخته است. هدف از این تحقیق، شناسایی و طبقه بندی مواد شیمیایی مورد استفاده در فرایند بر اساس قانون حفاظت و بازیافت منابع (RCRA) میباشد. در این مطالعه بعد از بررسی اسناد موجود و انجام بازدیدهای میدانی از فرایند تولید واحد مورد مطالعه و مصاحبه با مسئولین و کارشناسان، نقاط تزریق مواد شیمیایی، نوع و مقدار مواد شیمیایی مصرفی و نوع و مقدار پسماندهای ناشی از استفاده از این مواد مشخص گردید. پس از تجزیه و تحلیل برروی اطلاعات گردآوری شده و بازدیدهای میدانی میزان مصرف مواد شیمیایی شناسایی شده در واحد مورد مطالعه 611.6 تن در سال براورد گردید. نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد با توجه به طبقه بندی RCRA صد درصد مواد شیمیایی مصرفی خطرناک میباشد. همچنین کلیه مواد شیمیایی مصرفی ماهیت مایع داشته وهمه آنها جز مواد خطرناک بوده و تعلیق شکن بیشترین میزان مصرف و آنتی فوم و اکسیژن زدا کمترین میزان مصرف را دارا می باشند.

نویسندگان

فاطمه کنجوری

دانش آموخته گروه علوم محیط زیست،پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز،ایران

نعمت اله جعفرزاده حقیقی فرد

مرکز تحقیقات فناوری های زیست محیطی ،دانشگاه علوم پزشکی اهواز ، اهواز ، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :