بررسی فراوانی جرم شکار و صید غیرمجاز در استان اردبیل
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 876
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCGTSD01_024
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
امروزه اهمیت محیط زیست و نقش حیاتی آن در توسعه و پیشبرد کشورهای مختلف از جمله: کشورهای جهان سوم امری انکارناپذیراست (1995، Havvey). حفاظت از محیط زیست، سبب پایداری اکوسیستم ها شده و بشر را به سمت توسعه پایدار کره زمین سوق می دهد (فروتن مهر، 1:1391). صیانت از بقای نسل حیات وحش با بکارگیری قوانین مدیریتی با ضمانت اجرایی کافی می تواند قدم های مثبتی در راستای توسعه پایدار تلقی گردد. استان اردبیل با دارا بودن شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و نیز زیستگاه های حساس دارای تنوع زیستی غنی می باشد. در این پژوهش ابتدا با بررسی میدانی و انجام گشت و کنترل های شبانه روزی در مناطق تحت مدیریت و آزاد استان اردبیل و سپس مطالعات کتابخانه ای و بررسی پرونده های حقوقی به بررسی فراوانی جرم شکار و صید غیرمجاز در استان اردبیل پرداخته شد. نتایج بررسی ها نشان داد در سال 1391 در مجموع تعداد 121 فقره پرونده جرم غیرمجاز شکار و صید در این استان صورت گرفته است. بیشترین و کمترین تخلفات شکار و صید مربوط به ترتیب گونه کبک و بز وحشی به ترتیب با 55/1 و 1/9 فراوانی بود. از تعداد کل انواع مختلف گونه های صید و شکار شده، 6/2 درصد متعلق به مناطق حفاظت شده استان از جمله آق داغ خلخال و 9/8 درصد متعلق به مناطق شکار ممنوع و 84 درصد بقیه در منطقه آزاد و سایر زیستگاه های استان بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا آقایاری سامیان
کارشناس ارشد جغرافیا- اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، اردبیل، ایران، اداره کل حفاظت محیط زیست اردبیل
سیدرضا موسوی
دکترای اکولوژی کشاورزی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران، مدیرکل حفاظت محیط زیست اردبیل
محمدجواد حسن زاده
کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
علی عزیزپور تپراقلو
کارشناس حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :