استفاده از زمین آمار جهت بررسی تغییرات مکانی منگنز در خاک گندم زارهای شمال استان خوزستان
محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 535
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCAHEC01_277
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
یکی از اصول اولیه تولید پایدار و مدیریت بهینه منابع خاک، ارتقاء کیفی خاک از نظر حاصلخیزی است آگاهی از میزان عناصر در خاک و تهیه نقشه آنها در مقیاس وسیع کمک شایان توجهی به مدیریت مناسب حاصلخیزی خاک و تغذیه بهینه گیاه می نماید. با توجه به اهمیت موضوع ، این پژوهش برای یافتن میزان منگنز و توزیع مکانی ان در خاک گندم زارهای شمال استان خوزستان در سطحی به وسعت 100 هزار هکتار اجرا گردید. با توجه به سطح زیرکشت هر شهرستان به صورت وزنی از 95 مزرعه با استفاده از دستگاه جی پی اس نمونه برداری مرکب انجام شد. منگنز قابل استفاده دز خاک به روش عصاره گیری با DTPA با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. برای معرفی آمار کلاسیک ار نزم افزار SPSS14 و جهت تعیین توزیع مکانی و میان یابی از نرم افزار +GS استفاده شد بررسی وضعیت عنصر ریزمغذی منگنز در خاک نشان داد که میزان این عنصر در مزارع مورد مطالعه دارای میانگین 6/75 میلی گرم در کیلوگرم می باشد بنابراین در بیش از 75 درصد خاک های مورد مطالعه کمبود منگنز وجود دارد . در فرایند تجزیه ساختاری ، بهترین مدل بر مبنای مقادیر اماره های دقت (MBE و MAE) انتخاب گردید . نتایج حاصل از نیم تغییر نما نشان داد مدل کروی از قابلیت مناسبی برای بیان پراکنش این عنصر در خاک برخوردار است. نقشه های حاصل نشان دادند که بیشترین میزان منگنز خاک در شمال شرق منطقه مورد مطالعه می باشد با استفاده از نقشه های حاصلخیزی تهیه شده می توان توصیه کودی بر مبنای مناطق همگن جدا شده به روی نقشه انجام داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساجده سعدی نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
علیرضا جعفرنژادی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
علی غلامی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
عبدالامیر معزی
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :