بررسی تاثیر کودهای شیمیایی (اوره) و بیولوژیک (ازتوباکتر) و پلیمر سوپر جاذب بر عملکرد و اجزای عملکرد جو دیم در شرایط آبیاری تکمیلی
محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 669
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCAHEC01_010
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر کودهای شیمیایی (اوره) و بیولوژیک (ازتوباکتر) و پلیمر سوپر جاذب بر عملکرد و اجزای عملکرد جو دیم در شرایط آبیاری تکمیلی یک آزمایش به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان اجرا گردید آبیاری تمیلی در کرت های اصلی در سه سطح شامل :I1= آبیاری در مرحله کاشت ، I2= آبیاری در مرحله پر شدن دانه ، I3= آبیاری دز مرحله کاشت و پر شدن دانه، تلفیق کودهای شیمیایی و بیولوژیک در سه سطح شامل A1= عدم مصرف کود (شیمیایی و بیولوژیک)، A2= مصرف کود شیمیایی اوره (100 درصد مورد نیاز گیاه)، A3= مصرف ازتوباکر + کاربرد 50 درصد اوره مورد نیاز گیاه و پلیمر سوپر جاذب در دو سطح شامل P1= عدم مصرف پلیمر سوپر جاذب و P2= مصرف پلیمر سوپر جاذب بود. طبق نتایج تجزیه واریانس اثر آبیاری تکمیلی در سطح احتمال پنج درصد تنها بر روی صفت وزن هزار دانه معنی دار گردید اثر کود نیز بر روی تعداد دانه در خوشه و عملکرد بیولوژیکی و شاخص برداشت و اثر پلیمر سوپر جاذب نیز بر روی تعداد پنجه بارور و عملکرد دانه معنی دار شد. همچنین اثرات دوگانه نیز بر روی صفات عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه و شاخص برداشت معنی دار گردید. از آنجا که اثرات متقابل بین آبیاری در مرحله کاشت و پر شدن دانه ، مصرف ازتوباکتر +کاربرد 50 درصد اوره و مصرف پلیمر سوپر جاذب نسبت به بقیه سطوح آزمایش از نظر تقریبا کلیه فات آزمایش از جمله عملکرد دانه برتری نسبی داشت لذا می توان نتیجه گرفت که برای بهبود محصول گیاه زراعی جو در شرایط دیم استفاده از آبیاری تکمیلی در طی مرحله کاشت و پر شدن دانه و استفاده از کودهای زیستی (مصرف ازتوباکتر )+ کاربرد 50 درصد اوره و مرف پلیمر سوپر جاذب مناسب می باشد با توجه به نتایج اثرات ساده آبیاری تکمیلی و نتایج اثرات متقابل دو جانبه فوق یعنی آبیاری تکمیلی در کود می توان اظهار کرد که از بین دو متغیر آب و کود اهمیت و اثرات کود (شیمیایی+ زیستی ازتوباکتر ) بر روی عملرد دانه جو تاثیرگذارتر بوده است اثرات سودمند کود زیستی ازتوباکتر از جمله تثبیت ازت اتمسفری و تولید هورمون های محرک رشد در کنار اثر کود شیمیایی ازته اوره در این آزمایش بایستی بر روی عملکرد دانه مورد توجه قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحید طیباتی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه لرستان
ماشاءاله دانشور
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
عباس ملکی
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :