عملکرد لرزه ای قاب مهاربندی شده CBF همراه با میراگر جاری شونده و مقایسه آن با بادبندهای بدون میراگر
محل انتشار: همایش ملی زلزله و مقاوم سازی ساختمان
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,893
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSERS01_013
تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1386
چکیده مقاله:
در ساختمانهای فولادی یکی از رایج ترین انواع قاب های مورد استفاده بادبند شورون (CBF) است به این دلیل که بستر مناسبی را برای معماران جهت استفاده بهینه از فضا فراهم می کند و همچنین از تجربیات به دست امده در زلزله ها، چنین به نظر می رسد که بسیاری از سازه های فولادی در برابر زلزله، آسیب پذیر می باشند. یکی از روشهای متداول در مقاوم سازی سازه های موجود، استفاده از میراگرهای جذب انرژی است. بکارگیری میراگرهای فلزی جاری شونده در نواحی لرزه خیز جهان به دلایلی چون کارایی مناسب، عدم حساسیت به حرارت وعوامل محیطی، رفتار مطمئن و پایدار و مقاومت مطلوب، مورد توجه قرار گرفته است.
در این مقاله به منظور ارزیابی رفتار لرزه ای ساختمان های فولادی مجهز به میراگرهای فلزی جاری شونده از ساختمان با تعداد طبقات مختلف استفاده شده است. عملکرد لرزه ای قاب فولادی مهارندی شده با بادبندهای برون محوری (CBF) همراه با میراگرهای جاری شونده (VDF) با توجه به تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی (NLTH) این میراگرها و نیز تابع شدت، خصوصیات فرکانسی حرکت زمین و پارامترهای این نوع میراگرها مورد مقایسه قرار گرفته است. علاوه بر این با توجه به آنالیز NLTH نتایج حاصله از اثر نسیت میرایی و توان سرعت VFD تحت عملکرد لرزه ای قاب، بررسی شده است.
در خاتمه، این نتیجه حاصل شد، که عملکرد لرزه ای CBF بدون VDF بسیار ضعیف و حساس در برابر فرکانس ناشی ازکمانش قاب است. نصب VFD در قاب های CBF بطور قابل ملاحظه ای بوسیله رفتار الاستیک، عملکرد لرزهای را بهبود بخشیده و علاوه بر این VFD با سرعت توان کوچکتر و ضریب میرایی بزرگتری، نقش چشمگیری را در عملکرد لرزه ای CBF بازی می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسمعیل تیموری
کارشناس عمران - عمران، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی
موسی تیموری یانه سری
کارشناسی عمران - عمران موسسه غیرانتفاعی لامعی گرگان
محمدرضا خطیری
کارشناس عمران - عمران، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :