تفکیک واحدهای سنگ شناسی با استفاده از تکنیک نقشه بردار زاویه طیفی در محدوده داده های گرمایی (TIR) سنجنده استر، مطالعه موردی بخش میانی کمربند دهج ساردوئیه کرمان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 833

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PNUGEO08_170

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

سنجنده چند طیفی استر با 14 باند طیفی در 1999 به فضا پرتاب شد. این سنجنده دارای 5 باند طیفی در محدوده طول موجهای 11/65-8/12 میکرومتر با قدرت تفکیک مکانی 90 متر میباشد و مجموعه طیف گرمایی استر را شامل می شوند. داده های L1B استر در محدوده فوق ابزار قدرتمندی را برای تشخیص واحدهای سنگی منطقه فراهم کرده و پردازش داده ها با کمک تکنیکهای پیشرفته سنجش از دور راهبرد جدیدی در جهت تشخیص و طبقه بندی واحدهای سنگ شناسی به شمار می رود. تحقیق ارائه شده سعی دارد با کمک اطلاعات گسیلشی واحدهای سنگی، بارزسازی و طبقه بندی آنها را با کمک پردازش نقشه بردار زاویه طیفی و استفاده از نرم افزار ENVI نشان دهد. منطقه مورد مطالعه در استان کرمان و بخش میانی کمربند دهج ساردوئیه واقع شده است. در محدوده منطقه مورد مطالعه واحدهای سنگی متفاوتی رخنمون دارند. به منظور تفکیک آنها بعد از جدایش اطلاعات گسیلشی و تابشی، داده های نوفه با کمک پردازش کسر کمترین نوفه (MNF) حذف شده و سپس خالصترین پیکسلها با استفاده از تکنیک اندیس خلوص پیکسل (PPI) مکان یابی شدند و خروجیهای حاصل، به عنوان طیف مرجع در پردازش طیف پایه نقشه بردار زاویه طیفی (SAM) مورد استفاده قرار گرفتند. تکنیک پردازش پیشرفته نقشه بردار زاویه طیفی بر اساس طیفهای گسیلشی واحدهای سنگی منطقه و در محدوده باندهای استر توانسته اندیسهای معدنی و 6 واحد سنگ شناسی را بخوبی تفکیک کند. مقایسه نتایج با نقشه زمین شناسی 1/100000 پاریز و رفسنجان یک صحت پردازش را تایید می کنند. همچنین استفاده از طیفهای خروجی از تصویر به عنوان طیفهای مرجع نتایج دقیق تری را در مقایسه با طیفهای آزمایشگاهی jhu نشان میدهد.

کلیدواژه ها:

سنجش از دور گرمایی ، سنجنده استر ، نقشه بردار زاویه طیفی ، واحدهای سنگ شناسی

نویسندگان

فرناز سروی

مربی مدعو گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور ایران- خرمشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . Ninomiya. Y, Fu.B, Cudahy, TH, 2005, Det ecting _ ...
  • ASTER user 's guide. (2001). Part 1. Ver. 3.1, http:// ...
  • Green, A. A et al, . 1988, _ A t ...
  • Gupta.M, Prsen.A.K, 2004, Using ASTER TI R radiance and surface ...
  • Hunt, G.R. (1980). Electromag netic radiation : the Comm unication ...
  • Kruse. F.A.(1988). _ Use of Airborne Imaging spectrometer data to ...
  • Ninomiya, Y. 2002, " Mapping quartz, carbonate mineral, and m ...
  • Rowan L.C, Schmidt R.CM Mars.J (2006). " Distribution of hydrotherm ...
  • Yajima.T, Yamaguchi.Y, 2013, Geological mapping of the Francistown area in ...
  • Yang.O, Liu, X. Li, X. Ding, .Ch. Yang, F.2013. 'Litho ...
  • نمایش کامل مراجع