بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی بر سرعت تعدیلات ساختار سرمایه شرکتهای پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی صنعت سیمان)
محل انتشار: سومین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,451
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ACCFIN03_257
تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394
چکیده مقاله:
هدف اصلی در شرکتها، حداکثر نمودن ارزش شرکت است. با فرض اینکه هر شرکت دارای یک ساختار سرمایه بهینه میباشد،هر گونه انحرف از ان باعث کاهش ارزش شرکت خواهد شد. از این رو سرعت عمل در برطرف نمودن این انحراف امری ضروریاست. متداولترین روش به منظور تسریع تعدیلات، کاهش هزینه های تعدیل می باشد. بر اساس تئوری توازی ساختار سرمایه،شرکت ها نسبتهای بدهی مورد نظر خود را از روش تنظیم موازنه مالیات و سودهای دیگر مربوط به تامین مالی از روش بدهی درمقابل فشارهای مالی و هزینه های دیگر بدهی انتخاب میکنند. بررسی های جدید تئوری توازی هم تصدیق می کند هزینه هایتعدیل از تطبیق پیوسته شرکت ها با ساختارهای نهایی و هدف سرمایه شان جلوگیری می کند در نتیجه شرکتها فقط زمانی بانسبت های نهایی بدهی منطبق میشوند که سودهای ناشی از مطابقت با هدف از هزینههای تعدیل تجاوز میکند. این تحقیق، بهبررسی تاثیر اجزای حاکمیت شرکتی بر سرعت انجام تعدیلات ساختار سرمایه پرداخته است. جامعه ی آماری تحقیق حاضر،مشتمل بر تعداد 29 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (صنعت سیمان) طی دوره 6 ساله از ابتدای سال 1386 تاپایان سال 1391 می باشد. نتایج نشان داد که بین مالکیت نهادی، استقلال هیئت مدیره و یکسانی وظایف مدیر عامل با سرعتتعدیلات ساختار سرمایه رابطه منفی وجود دارد به عبارت دیگر این متغیرها باعث کاهش سرعت تعدیلات ساختار سرمایه می شوند،اما بین اندازه هیئت مدیره و سرعت تعدیلات ساختار سرمایه یک رابطه مثبت مشاهده شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد رمضان احمدی
استادیار گروه حسابداری دانشگاه شهید چمران اهواز
سیدعلی واعظ
استادیار گروه حسابداری دانشگاه شهید چمران اهواز
مرضیه حق شعار
کارشناس ارشد حسابداری، واحد خلیج فارس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :