شناسایی پلی مورف های سرپانتیت با استفاده از پراش اشعه X و طیف سنجی Raman در سرپانتینیتها و متاپریدوتیتهای تکاب در غرب ایران

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,653

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCMI14_138

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1386

چکیده مقاله:

سنگهای متاالترامافیک تکاب از لحاظ مجموعه کانیهای اصلی و درجه سرپانتینی شدن در سه گروه (الف) تالک – سرپانتین (ب) سرپانتینیت (ج) متا – پیدوتیت قابل تقسیم بندی می باشند. سنگهای تالک – سرپانتین در نتیجه دگرسانی / آلتراسییون درجه پایین سنگهای الترامافیک تشکیل شده اند. لیزاردیت / کیزوتیل + تالک + کلسیت / دولومیت مجموعه کانی اصلی این سنگها می باشد. بافت های سودومورف Mesh texture (بعد از الیوین) و Bastite pseudomorph (بعد از پیروکسن) در سنگ تالک – سرپانتین نشان دهنده فرایندهای متاسوماتیکی درجه پایین در الترامافیک ها است. سنگهای سرپانتینیتی و متاپیردوتیتی از دگرگونی دمای نسبتا بالا و فشار بالای سنگهای تالک – سرپانتین د تشکیل شده اند. آنتی گوریت (پلی مورف دما بالای سرپانتین)، کلینوکلر ، ترمولیت و مگنزیت مجموعه کانیهای دگرگونی سرپانتینیت ها هستند. متا – پریدوتیتها علاوه بر مجموعه کانی دگرگونی فوق دارای کانیهای باقیمانده (relic minerals) از منشا سنگ آذرین قبلی نیز هستند. برای شناسایی پلی مورف های سرپانتین از متد XRD و طیف سنجی Raman استفاده شد. مطالعات XRD با استفاده از نرم افزارهای Eva DIFFRAC Plus (5و2و4) MACDIFF و بر اساس مقادیر مشخص q کانیها انجام گردید. برای تمییز پیک مربوط به کانی هایی که در مقادیر q همپوشانی داشتند محاسبه پارامترهای بلورشناسی کانیها مانند lattice constant , lines diffraction , cell data با استفاده از برنامه WIN-METRIC انجام شد. آنالیز طیف سنجی Raman برای مقاطعی که قبلا لیزاردیت و آنتیگوریت در آنها با روش های میکروسکوپی و روش XRD مورد شناسایی قرار گرفته بود، انجام گرفت. نتایج بدست امده از طیف سنجی Raman برای کانیهای مورد انالیز، صحت شناسایی آن ها به روش های قبلی را تایید می کند.

نویسندگان

موذن

دانشگاه تبریز

حاجی علی اوغلی

دانشگاه تبریز

جهانگیری

دانشگاه تبریز

Bousquet

دانشگاه Manchester

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -Kretz, R. (1983), Symbols for rock-forming minerals, American Mineralogist, V.68. ...
  • -O'Hanley, D. S. and Wicks, F. J. (1995). Conditions of ...
  • -Viti, C. and Mellini, M. (1998) Mesh textures and bastites ...
  • Journal of Mineralogy, 10, 1341-1359. ...
  • -Wicks, F.J. and OHanley, D.S. (1988) Serpentine minerals: structure and ...
  • نمایش کامل مراجع