بررسی تایر موسیقی درمانی بر کاهش افسردگی نابینایان و کم بینایان
محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,412
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASMJ01_0741
تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1393
چکیده مقاله:
موسیقی درمانی به مفهوم علمی و تجربی آن با گذر از تاریخ کهن و افسانه ای ، سرانجام به کوله باری از دانش و تجربه به عنوان رشته ای علمی و دانشگاهی به ثمر نشست و نیروی سیال و سحر انگیز موسیقی همگام با دانش پزشکی و روانشناسی به زندگی نشاط و سلامت بیشتری بخشید (محمدی زاده ، 1384) موسیقی نوعی محرک قوی و تجربه ای چند حسی است. تاثیری که موسیقی بر روان افراد می گذارد ، از موضوعاتی است که مورد توجه بسیاری از محققان بوده. در این پژوهش تلاش گردیده که تاثیر موسیقی را بر کاهش افسردگی و گوشه گیری نابینایان و کم بینایان بررسی کنیم. روش تحقیق از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل می باشد. متغیر مستقل ما عامل موسیقی ( به صورت نواختی ، گوش کردن و یا خواندن موسیقی ) و متغیر وابسته نیز سطح افسردگی نابینایان می باشد. بر اساس یافته های اصلی پژوهش حاضر ، جلسات موسیقی درمانی تاثیر معناداری در میزان افسردگی نابینایان برجا گذاشته است و این در حالی است که سطح تحصیلات و سن پاسخگویان تاثیر معناداری نشان نداده است.
کلیدواژه ها:
افسردگی – نابینایی و افسردگی – موسیقی درمانی – موسیقی و نابینایی
نویسندگان
مجید محزونی
مربی ، گروه روانشناسی ، عضو علمی دانشگاه پیام نور مرکز خمین
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :