سال انتشار: 1390
محل انتشار: یازدهمین کنگره جغرافیدانان ایران
کد COI مقاله: IGAC11_151
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 736
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله زاویه ارتفاع خورشیدی در سطوح شیبدار ایران
چکیده مقاله:
برآفتاب و نسار از جمله واژه هایی است که هم در ادبیات روزمره مردم عامی و هم در مباحث علمی، برای مقاصد مختلف استفاده فراوانی دارد. چنین واژه هایی مفهوم نسبی داشته و در طول زمان و مکان، نمودمتفاوتی دارد. نمود مکانی آن ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از آن ها میزان انرژی دریافتی از خورشید است. برای بررسی این موضوع و مشخص کردن اطلاق دامنه نسار یا برآفتاب در زمان ها و مکان های مختلف، باتوجه به اثرگذاری زاویه ارتفاع خورشیدی بر میزان انرژی دریافتی، ابتدا با استفاده از روابط فیزیکی، متوسط ماهانه و سالانه، زاویه ارتفاع خورشیدی را در سطوح شیب دار (از صفر تا 90 درجه) در 16 جهت اصلی و فرعی عرضجعرافیایی 29 درجه شمالی، مورد ارزیابی قرار داده ایم. سپس با استفاده از زوایای بدست آمده، مشخص ساخته ایم که در هر ماهی، در جهات مختلف، تا شیب چند درجه، زاویه ارتفاع خورشیدی به کمترین حد خود رسیده است (سطوح نسار) مسلماً جهاتی که در آن ها این زاویه به حداکثر خود رسیده باشد سطوح برآفتاب در نظر گرفته میشوند. مطالعات اولیه نشان می دهد که در صورتی که مقدار شیب را یکسان در تمام جهات فرض نماییم، از نظرمقدار زاویه ارتفاع خورشیدی جهات شرقی (برینگ جنوب شرق و شمال شرق) قرینه جهات غربی (برینگجنوب غرب و شمال غرب) عمل می کنند. برای مثال زاویه ارتفاع خورشیدی در دامنه ای که به سمت جنوب شرق (برینگ 45 جنوب شرقی) ، همانند زاویه ارتفاع خورشیدی در دامنه ای با همان مقدار شیب به سمت جنوبغرب (برینگ 45 جنوب غربی) است و یا در دامنه ی شمال شرق همانند دامنه شمال غرب است و الی آخر. زاویه ارتفاع خورشیدی سالانه در دامنه های به سمت جنوب، بیشتر از دامنه های به سمت شمال است ودر کل دامنه های جنوبی را می توان به عنوان دامنه ای بر آفتاب و دامنه های به سمت شمال، دامنه های نسار شناخته می شوند ولی در ماه های مختلف زاویه شیبی که کمترین یا بیشترین زاویه ارتفاع خورشیدی را دارد، تغییر می کند که در این مقاله به بررسی آن پرداخته ایم.
کلیدواژه ها:
برآفتاب، نسار، زاویه ارتفاع خورشیدی، سطوح شیبدار، جهت ، روابط فیزیکی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/336593/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جعفری، غلام حسن،1390،زاویه ارتفاع خورشیدی در سطوح شیبدار ایران،یازدهمین کنگره جغرافیدانان ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/336593
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1390، جعفری، غلام حسن؛ )
برای بار دوم به بعد: (1390، جعفری؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارائه ی روشی جهت تعیین نقاط حادثه خیز جاده ای با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و فرآیندهای تصمیم گیری چند معیاره
- ارائه یک طراحی جدید برای قالب های اکستروژن معکوس
- اثر تراکم کاشت بر عملکرد و خصوصیات رشدی بنه در گیاه دارویی زعفران
- تحلیل ترمواکونومیکی راهکارهای کاهش هدر روی انرژی در ساختمانهای کشور
- آلاینده های خاک و روش های پاکسازی آنها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش آگاه سازی و ارتقاء جایگاه اجتماعی زنان در بهبود وضعیت زیست محیطی روستا
- مکان یابی بیمارستان در شهر لاهیجان با استفاده از مدل فازی ممبر شیپ
- تحلیل برخورداری و دسترس پذیری مساجد در منطقه 20 شهرداری تهران
- ماهیت منازعه هویتی و سناریوهای تقسیم قدرت درسوریه پس از داعش
- پایش درگیری های اجتماعی ناشی از مخاطرات محیطی (با تأکید بر کشورهای جهان اسلام)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.