چگونگی عملیاتی شدن مبانی نظری سند تحول بنیادی در نظام آموزش و پرورش

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,138

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESI04_011

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله:

جهان در قرن اخیر شاهد پیشرفت های بزرگ علمی و فنی بخصوص در حوزه تعلیم و تربیت بوده است. این پیشرفت ها نتیجه برنامه ریزی صحیح و اصولی مدیرانی بوده که توانسته اند از منابع خود استفاده مناسب نمایند. برنامه ریزی به عنوان یکی از مهمترین و با اولویت ترین ارکان میریت از دیرباز مورد توجهعلمای علم مدیریت بوده، به گونه ای که به عنوان یکی از وظایف مهم و به تعبیری جزء اولین وظایف مدیران قلمداد می شود. این امر در سطوح اجراییسازمان به صورت برنامه ریزی عملیاتی صورت می گیرد.در این میان وزارت آموزش و پرورش به عنوان مهم ترین نهاد تعلیم وتربیت رسمی عمومی بعد ازپیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در جهت تامین اهداف فرهنگی،اجتماعی،اقتصادی و سیاسی کشور مورد توجه و بازنگری مسئولان قرار گرفت. در این را می توان نام برد. « مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران » راستا می توان طرحتحول و به ویژه تحول بنیادین و هدفمند کردن آموزش و پرورش با بنیان ها و جهت گیری های اسلامی امر مهم و اساسی است که بر کسی پوشیده نیست چراکه باید افرادی تربیت شوند که قادر به اداره کشور و حرکت در جهت زندگی سعادتمندانه ی اسلامی باشند. لذا انجام تغییرات و اصلاحات در ساختار ومحتوای آموزش و پرورش و انطباق آن با شرایط امروزی و بر مبانی فرهنگ اسلامی از اهمیت بالایی برخوردا بوده و مستلزم تلاش و جدیت بیشتری از جانب مدیران و متولیان آموزشی کشور برای پرداختن به این مهم می باشد.تحول بنیادین در آموزش و پرورش موجود، به دلایل مختلف، به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل شده است، یکی از مهم ترین دلایل این مدعا، عدم تطبیق نظامفعلی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی است. نظام آموزشی ما، نظام وارداتی است و بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی مبتنی و استوار نمی باشد. به همین دلیل بسیاری از چالش ها و کاستی ها و مسائلی کهآموزش و پرورش ما با آن دست و پنجه نرم می کند، ریشه در مبانی نظری این نظام دارد. زیرا این مبانی با اعتقادات، باورها و انتظارات و فرهنگ جامعه .همخوانی ندارد 2 با عنایت به مشکل بنیادی، مقام معظم رهبری (دام ظله) بارها بر ضرورت تحول بنیادی در این نظام و بازسازی آن مبتنی بر تعالیم و معارف انسان ساز اسلام و مبانی استوار و متناسب با مقتضیات تحول همه جانبانه ی فرهنگی و اجتماعی ناشی از انقلاب اسلامی تأکید وزریده اند.تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش مبتنی بر آرمان های بلند نظام اسلامی باید معطوف به چشم اندازی باشد که در افق روشن 1404 ، ترسیم گر ایرانیتوسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویتی اسلامی -انقلابی و الهام بخش جهان اسلام همراه با تعاملی سازنده و مؤثر در عرصه روابط بین الملل است. اگرچه مبانی نظری این طرح توانسته است به خوبی شناسائی، معرفی و توصیف شود ولی در عرصه ارائه طریق و راهکار عملی موفق به نظر نمی رسد. ضعف موجود در سند، پژوهشگر را بر آن داشت تا با مطالعه برنامه ریزی عملیاتی ضمن معرفی مبانی نظری سند تحول بنیادین با هدف ارائه و تعریف برنامه ریزی ، مراحل برنامه ریزی، تعریف برنامه ریزی عملیاتی، روش های برنامه ریزی عملیاتی و تکنیک های برنامه ریزی عملیاتی (درخت استراتژیک، تحلیل میدان نیرو ، جدول وظایف و جدول استراتژیک( 3) که با روش توصیفی – تحلیلی مطالعه شده است به بررسی چگونگی عملیاتی شدن برخی از مفاهیم موجود در این سند بپردازد.

نویسندگان

عبدالعباس محمدی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

عباس شکاری

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان

نورعلی بنار

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سند چشم انداز بیست ساله کشور. ...
  • سند مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت ...
  • کافمن، راجرز و هرمن، جری، برنامه‌ریزی استراتژیک در نظام آموزشی، ...
  • . عضو هیات علی دانشگاه پیام در، 09189423779، دانشگاه پیام ...
  • عضو هیات علمی دانشگاه کاشان09131623275، دانشگاه کاشان، Abasi1 234@gmail.com ...
  • کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، 196884767 _ 9 ...
  • نمایش کامل مراجع