تصفیه پساب کارخانجات نوشابه سازی با کمک گرفتن از روش تصفیه پیشرفته جهت استفاده مجدد پساب برای پرورش ماهی کپور با بهره مندی از مدل Stella

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,353

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GHOCHANFOOD03_097

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

بحران کمبود آب و افزایش صنایع به دلیل تقاضای باری مردم جامعه باعث شده ایده ی استفاده مجدد از پساب صنایع افزایش پیدا کند. در این مقاله بعد از مراجعه به کارخانه مورد نظر و بازدید از تمامی واحد ها، نمونه برداری از پساب خروجی کارخانه صورت گرفت سپس به ارائه گزینه ای تحت عنوان تصفیه پیشرفته پرداخته شد و تصفیه شیمیایی و تصفیه فیزیکی از بین 3 گزینه موجود در تصنفیه پیشرفته انتخاب شدند . در تصفیه شیمیایی با استفاده از آزمایش جارتست 6 ماده شامل آهک، آلوم، کلرورفرینک، پلی الکترولینت کاتیونی، پلی الکترولیت آنیونی و سولفات آهن انتخاب شد و در غلظت های مختلف به صورت تکی و ترکیبی به پساب مورد نظر تزریق شد. سپس در تصفیه فیزیکی پساب تصفیه شده، از ماسه بادی و کاغذ صافی عبور داده شد. سپس پارامتر های کیفی مورد نظر با مقدار استاندارد برای آبزی پروری مقایسه گردید و از بین آنها بهترین گزینه ها انتخاب شد. سپس جهت دقیق بودن و مطمئن تر بودن نتایج به دست آمده، تعدادی ماهی کپور درون پساب انداخته شد و مدت زمان زنده ماندن ماهی ها درون پساب بررسی شد و بعد بهترین نتایج جهت استفاده در نرم افزار Stella انتخاب شدند. در نهایت با استفاده از نرم افزار Stella به بررسی روابط علی و معلولی بین گزینه های ارائه شده و پارامتر های تاثیر گذار بر روی آنها پرداخته شد و بهترین گزینه در نرم افزار Stella مشخص شد که در قسمت نتایج به طور کامل شرح داده شده است.

نویسندگان

نگار گل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، باشگاه پژوهشگران جوان، همدان، ایران

علیرضا محمدی

دانشجوی دکتری تنوع زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، باشگاه پژوهشگران جوان، همدان، ایران

قربانعلی محمد پور

دکتری آلودگی محیط زیست/ مدیر کل حفاظت محیط زیست استان زنجان.

احمد سعدی

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد(یزد).

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :