بررسی اثر انواع کودهای شمیایی، آلی و زیستی و رژیم های آبیاری بر رشد و کیفیت چمن چایر معمولی (Cynodon dactylon L. [Pers.])
محل انتشار: اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 789
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISOP01_186
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
در این پژوهش کاربرد 6 تیمار کودی مختلف (شاهد، NPK، ورمی کمپوست، کود مرغی، هیومیکس و نیتروکسین) در سه سطح تیمار آبیاری (2، 5و 11 روز یک بار) و تأثیرشان روی ویژگی های مورفولوژیک و کیفی چایر معمولی (Cynodon dactylon L. [Pers]) مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش در مرکز تولیدات گیاهی سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری دورود به صورت مزرعه ای با کرت هایی به ابعاد 1×1 متر مربع به صورت فاکتوریل در قالب کرت های خرد شده در 4 تکرار انجام شد. تیمار ورمی کمپوست و هیومیکس در راند آبیاری هر 5 روز یک بار در ویژگی هایی مانند طول ریشه، وزن تر ریشه، وزن خشک ریشه، وزن تر ته شاخساره، وزن خشک ته شاخساره، تعداد پنجه، وزن تر کل، وزن خشک کل، رنگ و کیفیت ظاهری بهترین نتایج را داشته اند. در تیمار آبیاری هر 11 روز یک بار که تنش خشکی شدیدتر بوده است تیمار بدون کود و تیمار ورمی کمپوست به ترتیب بهترین تیمارها بوده اند. در این پژوهش به خوبی نشان داده شده که تیمارهای آبیاری هر 5 روز یک بار نسبت به تیمارهای آبیاری هر 2 روز و هر 11 روز یک بار نتایج بهتری داشته و با هر دو این تیمارها اختلاف معنی دار نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن اکبری
دانشجوی دکتری بخش علوم باغبانی،گرایش گیاهان زینتی، دانشگاه شیراز
محمد لشنی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گرایش فیزیولوژی و اصلاح گیاهان زینتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
احمد خلیقی
استاد بخش علوم باغبانی، دانشگاه تهران
الهام مطلبی
استادیار بخش خاک شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :