تاثیر عملیات آبخیزداری و تغذیه مصنوعی بر احیاء قنوات مطالعه موردی: منطقه دشت کاشمر - استان خراسان
محل انتشار: کنفرانس بین المللی قنات
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,912
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICQ01_047
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1386
چکیده مقاله:
در سالهای اخیر برداشت بی رویه از منابع ابی زیر زمینی توام با اثر تشدید کننده خشکسالیها، تاثیر منفی شدیدی بر ابدهی منابع آب خصوصا قنوات داشته است. کاهش سطح زیر کشت اراضی وابسته به قنات باعث تنگ شدن معیشت خانوارهای بهره بردار و ا فزایش مهاجرت روستائیان می شود.
یکی از راهکارهای مقابله با افت آبهای زیر زمینی اجرای طرح های آبخیزداری و پخش سیلاب می باشد. کنترل سیلابها و روانابها و ایجاد فرصت برای نفود آن به زمین، چه در سرشاخه ها و مسیلهای داخل حوزه های ابخیز (مورد بحث در این مقاله) و چه در دشت های افکنه ای پایین دست (آبخوانداری و پخش سیلاب) تاثیرات مهمی در افزایش پتانسیل آبهای تحت الارضی و منابع آبی وابسته به آن دارد. در متن مقاله بعد از بررسی اجمالی وضعیت قنوات شهرستان کاشمر، به بررسی تاثیر عملیات بهره برداری از سیلاب درحوزه های آبخیز بر آبدهی قنوات کوهستانی با مقایسه دبی های اندازه گیری شده قناتها احیا شده در دو مقطع قبل و بعد از اجرای عملیات ابخیزداری به همراه نصاویری از تغییرات آبدهی قنوات و عملیات انجام گرفته در بالا دست آنها، پرداخته میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا بصیری
کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات خراسان
بهرام محمدی گلرنگ
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
حسن فلاحتی
کارشناس پژوهشی ایستگاه تحقیقات آبخوانداری کاشمر
حمید روحانی
کارشناس پژوهشی ایستگاه تحقیقات آبخوانداری کاشمر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :