سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: DESERT02_383
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 398
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله شناسایی و تهیه تقویم اقلیم گردشگری در مناطق کویری از بعد زمانی و مکانی (مطالعه موردی: استان سمنان)
چکیده مقاله:
مناطق کویری دارای پتانسیل های فراوان جهت گردشگری طبیعی می باشند. ترس از آب و هوای خشن و گرمای طاقت فرسا و عدم شناخت دقیق شرایط حرارتی، یکی از دلایل عدم استقبال از گردشگری در نواحی کویری می باشد. دانستن اقلیم مناطق کویری از لحاظ آسایش حرارتی جهت گردشگران از اهمیت دوچندان برخوردار می باشد. استان سمنان از استان های کویری کشور می باشد که از ظرفیتهای شناخته شده و ناشناخته فراوانی در عرصه گردشگری استانی ، ملی و بینالمللی برخوردار است. وجود بوم سامانه های طبیعی و اقلیم خاص با چشماندازهای مختلف با توجه به کویری بودن استان سمنان، منابع طبیعی و تنوع زیستی منحصر به فرد و جاذبه فرهنگی و تاریخی ، این منطقه را به یکی از مهمترین نقطه گردشگری در جنوب البرز مرکزی وفلات مرکزی ایران تبدیل کرده است. هدف از این مطالعه شناسایی تقویم اقلیم گردشگری از بعد زمانی و مکانی در استان می باشد.لذا جهت دست یافتن به این هدف از مدل های زیست اقلیمی ترجونگ ، ماهانی ، بیکر ، دمای موثر و شاخص اقلیم گردشگری ( TCI) که شرایط مختلف اقلیمی را در ساعات شبانه روز محاسبه می کند استفاده شد. برای این منظور از 6 ایستگاه منتخب در سطح استان(گرمسار، سمنان و بیارجمند از شهرهای کویری، مهدیشهر شهر کوهستانی و شاهرود و دامغان از شهرهای کوهپایه ای) با اقلیم های مختلف طی دوره آماری 1390-1376استفاده شد. از نتایج خروجی مدلها برای ترسیم نقشه های زمانی - مکانی گردشگری استان درسامانه اطلاعات جغرافیایی ( GIS) استفاده شد. نتایج مبین آن است که هرچند شرایط زمانی گردشگری با توجه به مناطق کوهستانی، کوهپایه ای و کویری استان متفاوت می باشد ولی در مجموع به استثنای ماههای تیر ومرداد بدلیل گرما و دی و بهمن بدلیل سرمای هوا ، تقریباً هشت ماه از سال شرایط مطلوب برای گردشگری در طبیعت و فضای آزاد در استان سمنان حاکم می باشد.
کلیدواژه ها:
اقليم گردشگري، مناطق كويري، آسايش حرارتي ، GIS ، استان سمنان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/329796/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:یوسفی زاده، رحیم و هدایتی، اکرم و ملکی، حمیدرضا،1393،شناسایی و تهیه تقویم اقلیم گردشگری در مناطق کویری از بعد زمانی و مکانی (مطالعه موردی: استان سمنان)،دومین همایش ملی بیابان با رویکرد مدیریت مناطق خشک و کویری،سمنان،،،https://civilica.com/doc/329796
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، یوسفی زاده، رحیم؛ اکرم هدایتی و حمیدرضا ملکی)
برای بار دوم به بعد: (1393، یوسفی زاده؛ هدایتی و ملکی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقش شبکه های اجتماعی در توسعه طبیعت گردی
- بررسی استانداردهای طراحی هتل و دسته بندی هتل ها
- نقش خاطره انگیزی در راستا افزایش حس تعلق در مجموعه های تفریحی فرهنگی نمونه موردی:پارک هنرمندان
- طراحی هنرستان معماری و هنر بجنورد از دیدگاه عوامل خاطره انگیزی
- بررسی و مدیریت قابلیتهای زمین گردشگری سافاری درمناطق کویری ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
- تاثیر بارندگی بر عملکرد تولید محصولات زراعی دیم در شهرستان های بناب، مراغه و عجب شیر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.