اثر تاریخ کاشت بر عملکرد و ویژگیهای فنولوژیکی و مرفولوژیکی ژنوتیپهای مختلف گیاه جدید کینوا درخوزستان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,666

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_0344

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

تأمین نیاز غذایی مردم و ایجاد امنیت غذایی در کشور با استفاده از پتانسیلهای تولید محصولات کشاورزی، از ضروریات و الزامات کشورمیباشد. کینوا گیاهی جدید است که ارزش غذایی بسیار بالای دانه آن موجب مقایسه آن توسط سازمان خواروبار جهانی با شیرخشک گردید. در این تحقیق تاریخ کاشت مناسب کینوا برای تولید محصول بیشتر مورد ارزیابی قرار گرفت. سه ژنوتیپ کینوا به نامهای Sajama,Sajama Iranshahr و Santa Maria در چهار تاریخ کاشت 10 و 25 مهر و 10 و 25 آبانماه بر اساس آزمایش کرتهای یکبارخرد شده پایه طرح بلوکهایکاملتصادفی در سه تکرار طی دو سال در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان کشت شدند. تاریخ کاشت عامل اصلی و ژنوتیپ عامل فرعی بود. علاوه بر عملکرد، از ویژگیهای فنولوژیکی و مرفولوژیکی مانند جوانهزنی، گلدهی،رسیدگی کامل، نوع و رنگ سنبله، ارتفاع بوته، طول گلآذین، قطر ساقه اصلی، ابعاد برگ، شکل برگ و طول دمبرگ نیز یادداشتبرداری شد. نتایج نشان داد تاریخ کاشت بر عملکرد و اکثر ویژگیهای مورفولوژیکی گیاه کینوا اثر معنیدار داشت. 10 مهرماه بالاترین عملکرد2/4 تن درهکتار) را تولید کرد. ژنوتیپهای مختلف در عملکرد تنوع نشان دادندSajama Iranshahr و Santa Mariaبا تولیدیک تن در هکتار برتر بودند. تأخیر در تاریخکاشت موجب تأخیر در بروز مراحل فنولوژیکی شد

کلیدواژه ها:

تاریخکاشت ، ژنوتیپ ، عملکرد ، کینوا ، ویژگیهای فنولوژیکی و مورفولوژیکی

نویسندگان

مهرزاد طاوسی

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

نیازعلی سپهوند

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bhargava, A., Sudhir, SH., Deepak, O., 2007. Effect of sowing ...
  • Johnson, D.L, McCamant, J., 1988. Quinoa Research and Development, Annual ...
  • Pulvento, C., Riccardi, M., Lavini, A., D'Andria, R, Iafelice, G., ...
  • - Sepahvand, N.A., Tavazoa, M., Kahbazi, M., 2010. Quinoa, Valuable ...
  • Tavoosi, M., Sepahvand, N.A., 2012. Investigation On different genotypes of ...
  • نمایش کامل مراجع