اثر سن، سطح تحصیلات و سابقه کار کارکنان بر توانمندسازی و رفتار نوآورانه آنان مطالعه موردی: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی رشت
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در هزاره سوم
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,593
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RDTM01_268
تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1393
چکیده مقاله:
تغییرات محیطی و افزایش رقابت جهانی، موضوع توانمندسازی کارکنان را در کانون توجه مدیران قرار داده است . از سوی دیگرسازمان ها تنها با نوآوری می توانند بر مشکلات محیط های پویا و رقابتی شدید فائق آیند . مدیریت منابع انسانی معطوف به سیاست ها، اقدامات و سیستم هایی است که رفتار، طرز فکر و عملکرد کارکنان را تحت تأثیر قرار می دهند. مقاله حاضر پژوهشی میدانی است که تآثیر فاکتورهای سن، تحصیلات و سابقه کار را بر روی توانمندسازی و رفتار نوآورانه بررسی می کند . جامعه آماریپژوهش، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی رشت است. حجم نمونه بر اساس روش نمونه گیدری تصدادفی ساده و تعداد نمونه381 نفر از بین کارکنان 3 ایستگاه بود. در این پژوهش از دو پرسشنامه خودگزارشی با 21 گویه یکی برای سنجش توانمندسازی کارکنان و دیگری برای سنجش رفتار نوآورانه کارکنان استفاده شد. در این پژوهش، پایایی پرسشنامه های توانمندسازی و رفتار نوآورانه با استفاده از ضرایب آلفای کرونباخ محاسبه گردید که به ترتیب برابر با 0/84و 0/82 می باشد. بر طبق نتایج به دست آمده به غیر از فاکتور تحصیلات سایر فاکتورها سبب اختلا معنی داری در توانمندسازی یا رفتار نوآورانه کارکنان نگردید . اگرچه سطوح مختلف فاکتور تحصیلات سبب تفاوت معنی داری در توانمندسازی کارکنان نشد ولی سبب تفاوت معنی دار در رفتار نوآورانه آنان شد. به گونه ای که پایین ترین سطح تحصیلات به طور معنی داری بیشترین امتیاز رفتار نوآورانه را به خود اختصاص داد. در پایان با توجه به پایین بودن امتیازهای توانمندسازی و رفتار نوآورانه کارکنان و با توجه به وجود تغییرات محیطی و افزایش رقابت جهانی پیشنهاد می شود سازمان ها برنامه هایی برای افزایش این دو متغیر به اجرا درآورند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه نادری بهدانی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گروه مدیریت بازرگانی، رشت ، ایران
سیدمحمد نوع پسنداصیل
استادیار گروه مدیریت دانشگاه گیلان ، رشت ، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :