ارایه مدل تخمین بهنگام طول صف در خیابان های شریانی اشباع شهر تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 10، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-10-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 914
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار افندی زاده

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

مریم لطیفی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

نازلی دهقانی

دانشجوی دکترا، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

طول صف یکی از پارامترهای اساسی جریان ترافیک در خیابانهای شریانی است که معیار تعیین عملکرد و بهینهسازی جریا ن در این معابر قرار میگیرد. با این وجود این معیار در خیابانهای شریانی کمتر مورد توجه و بررسی قرار گرفته است. یکی ازدلایل این امر را میتوان وجود تقاطعها و قطع متناوب جریان دانست که بررسی جریان در خیابا نهای شریانی را پیچیده میسازد. از طرفی با اشباع شدن این معابر بررسی جریان ترافیک دشوارتر میگردد. در این مقاله طول صف در شریانیهایاشباع به عنوان یکی از پارامترهای اساسی جریان مورد توجه قرار گرفته است. تخمین این پارامتر با بررسی تغییرا ت پروفیل اشغال جریان ترافیک با استفاده از دادههای ثانیه به ثانیه شناساگر صف و همچنین فازبندی چراغ از طریق مدل تخمین بهنگام صورت گرفته است. نقطه تمایز این مطالعه در نظر گرفتن اثر تقاطع بالادست و گروه وسیله نقلیه آزاد شده بر صف تقاطعپایین دست میباشد که بدین طریق مدل تخمین طول صف بهبود داده شده است. نتایج حاصل از تخمین طول صف با استفاده از دادههای آماری برداشت شده در دو تقاطع تهران مورد ارزیابی قرار گرفت هاند. همچنین با استفاده از داد ههای آماری دو پارامتر ورودی مدل شامل زمان عکسالعمل اولین وسیله صف نسبت به سبز شدن چراغ و نیز تأخیر حرکت وسایل نقلیه درصف نسبت به حرکت وسایل نقلیه جلوی آنها با شرایط تقاطعات تهران کالیبره شده و در اجرای مدل بهکار گرفته شده است. نتایج حاصل از این ارزیابی بهبود 15 درصدی میانگین خطای تخمین طول صف را نشان داده است

کلیدواژه ها

شریانی اشباع ، تخمین طول صف ، کالیبره کردن زمان عکس العمل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.