اثر عمق کاشت بذر بر سبز شدن گیاهچه دو گونه شقا یق
محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 731
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPDA01_2626
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
چکیده مقاله:
از آنجا که کاربرد مداوم علف کشها سبب ایجاد مقاومت در علف هرز می شود، لذا برای کاهش هزینه ها و دستیابی بهعملکرد و کیفیت بالاتر محصولات زراعی ابتدا نیاز به شناسایی دقیق بیولوژی و سیکل زندگی علف هرز می باشد تا باشناخت کافی از بیولوژی آن، با هزینه کمتر و با روشهای اکولوژیک و مدیریت پایدار با آن مبارزه و کنترل کرد، لذا در یک آزمایش گلخانهای اثر عمق کاشت بر جوانهزنی و سبز شدن دو گونه شقایق (P. rhoeas و Papaver dubium) در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1391 بررسی شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار عمق کاشت شامل کاشت بذر در اعماق 0، 0/5، 1،2، 3، 4 و 5 سانتیمتر خاک در 3 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که عمق کاشت، سبز شدن دو کونه شقایق را تحت تاثیر قرار داد به طوری که گونه P.rhoeas در دامنه اعماق کاشت از صفر تا 4 سانتی متر قادر به سبز شدن بوده و حداکثر سبز شدن ( 66 درصد) در بذوری که در عمق 0/5 سانتی متری خاک کشت شدند، مشاهده شد. در گونه P.dubium نیز حداکثر سبز شدن (58/70 درصد) در عمق 0/5 سانتیمتری مشاهده شد. در هر دو گونه هیچ گیاهچه ای در عمق بیش از 4 سانتیمتر سبز نگردید. این نتایج نشان می دهد که با انجام عملیات خاک ورزی می توان بذور این علف های هرز را به اعماق بیش از 4 سانتیمتری منتقل کرد و از جمعیت آنها در گیاه زراعی بعدی جلوگیری کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساجده گل محمدزاده
گروه زراعت، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
فائزه زعفریان
گروه زراعت، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
محمد رضوانی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، گروه شناسایی و مبارزه با علف های هرز، قائمشهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :