اقدامات اساسی ایمنی وپایداری کشور در برابر تهدیدات بیولوژیک

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,027

فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2293

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

تولید عوامل بیماریزای بیولوژیک و ایجاد تغییر در ویژگی های بیماریزایی آنان به عنوان سلاح بیولوژیک به فناوری هایپیچیده و هزینه های گزاف نیاز نداشته و از طرفی امراض ناشی از عوامل بیولوژیک عموماً مسری بوده و به دلیل داشتندوره کمون به آسانی در بین افراد یک جامعه منتشر شده و تا زمان شناسایی ممکن است جمعیت فراوانی را مبتلا نماید،وحشت و اضطراب زیادی را در جامعه ایجاد می نماید.علاوه بر این ، ایجاد اختلال در کمک رسانی در هنگام بروز یکحادثه بیولوژیک ، تبعات حادثه را دو چندان می کند. سهولت بکارگیری عوامل بیولوژیک بر علیه انسان، حیوانات و گیاهان و اثرات زیانبار اقتصادی آن باعث گردیده که اکثرکشور های جهان، همواره خود را در معرض احتمال وقوع حملات بیوتروریستی و آثار مخرب آن ببینند و بدین ترتیبخود را از لزوم پرداختن به تقویت توانمندی های لازم برای مقابله با چنین تهدیداتی مبرا نداند. امروزه کشورهای پیشرفته بسیاری از اصول برنامه های دفاعی خود را به منظور مقابله با اینگونه حملات طراحی و اجرا کرده اند.ایجاد آمادگی در دولت، مردم و هماهنگی در اقدامات پیش بینی شده با برنامه ریزی های لازم می تواند در پیشگیری،کاهش شدت درگیری، میزان تلفات و خسارات ناشی از حملات بیولوژیک مؤثر بوده و در نهایت شرایط را عادی نماید.از آنجا که بیمارستانها و درمانگاههای غیرنظامی به طور عادی آمادگی ارائه سرویس های بهداشتی و درمانی به تلفات وآسیب دیدگان حملات بیولوژیک را ندارند، بنابراین لازم است تا بین تیمهای پزشکی نظامی و غیرنظامی یکسری هماهنگیها بوجود آید تا هم تعداد و میزان تلفات کاهش یافته و هم وحشت و اضطراب افراد جامعه حداقل گردد.به عنوان اقدامات اولیه در حملات بیولوژیک حفظ زنجیره آب آشامیدنی و مواد غذایی ضروری است. پناهگاه ها و اقداماتحفاظت اولیه باید انجام گردند و اصول بهداشتی از جمله بهسازی محیط حتماً رعایت شوند.

کلیدواژه ها:

عوامل بیولوژیک (agents(Biological ، سلاح بیولوژیک (Biological weapon) ، بیوتوریسم (Bioterrorism) ، پدافند غیر عامل (passive defens)

نویسندگان

مهدی شهپری

دانشجوی کارشناسی ارشد امنیت گرایش پدافندغیرعامل

سیدجواد هاشمی فشارکی

مدرس دانشگاه مالک اشتر

سمیه پورعبدی

دانشجوی کارشناسی ارشدمیکروبیولوژی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ اسکندری، حمید؛ فرهنگ اصطلاحات و پدافند غیرعامل، بوستان حمید، ...
  • جمعی از نویسندگان؛ خلاصه مقالات دومین کنگره بین المللی بهداشت، ...
  • حاتمی، حسین؛ اپیدمیولوژی بالینی و کنترل بیماری های مرتبط با ...
  • میرنژاد، رضا؛اصول دفاع بیولوژیک و بیوتروریسم؛ مرکز تالیف کتابهای درسی ...
  • نمایش کامل مراجع