تعیین میزان اهمیت و اولویت بندی جاذبه های گردشگری با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی FAHP(مطالعه موردی: شهرستان ایلام)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 715
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TNCF01_149
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
چکیده مقاله:
شهرستان ایلام دارای سابقه فرهنگی تاریخی غنی و برخودار از مناظر و چشم اندازهای طبیعی دارای پتانسیل بالا – برای جذب گردشگران داخلی و خارجی است. بر این اساس تعیین ارزشها و استعدادهای گردشگری به همراه برنامه ریزی صحیح، میتواند منجر به توسعه درآمدهای اقتصادی در این شهرستان گردد. بر این اساس هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین میزان اهمیت و اولویتبندی جاذبههای گردشگری در شهرستان ایلام در راستای دستیابی به برنامهریزی و مدیریت هدفمند صنعت گردشگری در این شهرستان میباشد. این پژوهش از لحاظ روش مطالعه توصیفی تحلیلی میباشد. روش گردآوری دادهها و اطلاعات نیز روش کتابخانهای و میدانی مبتنی بر ابزار - پرسشنامه(نظرات کارشناسان) میباشد. جهت تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش، از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی FAHP ونرمافزار Excel بهره گرفته شده است. نتایج پژوهش نشان داد که با توجه به اهمیت نسبی معیارهای گردشگری از دیدگاه کارشناسان، در حال حاضر پارک تفریحی چقاسبز با کسب بیشترین امتیاز، به عنوان اولین اولویت گردشگری در منطقه مطرح میباشد. روستای میش خاص و تنگ ارغوان نیز با کسب امتیاز نزدیک به اولویت اول، در رتبه دوم و سوم قرار گرفتهاند. دیگر جاذبه های گردشگری شهرستان مانند قلعه والی، کاخ فلاحتی، تفرجگاه تجریان و تنگ دالاهو به ترتیب با کسب بیشترین تا کمترین امتیاز در رتبه های بعدی قرار گرفته اند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید امانپور
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز
فاطمه رزمگیر
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز
صفیه دامن باغ
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران اهواز
محمدحسن رستمی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :