ارزیابی شرایط آسایش حرارتی در نواحی آب و هواییکرانه های خلیج فارس و دریای عمان
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 799
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TNCF01_035
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
چکیده مقاله:
در این بررسی، شرایط آسایش زیست آب و هوایی انسان در نواحی آب و هوای کرانه های خلیج فارس و دریای عمان با شاخ صهای دما-رطوبت و دمای معادل فیزیولوژیک ارزیابی شده است. برای این منظور از داده های روزانه دما ی هوا، رطوبت نسبی، سرعت باد و پوشش ابر در 12 ایستگاه هواشناسی منطقه در دوره آماری 1112-0323 استفاده شده است. نتایج بدست آمده بر پایه شاخص دما رطوبت آشکار ساخت که دوره مطلوب در ناحیه آب و هوایی کران ههای دریای عمان از دسامبر تا اوایل مارس م یباشد. این شرایط در ناحیه آب و هوایی کرانه های خلیج فارس در دو بازه زمانی مجزا از اواخر فوریه تا اوایل می و از اوایل نوامبر تا اوایل دسامبر برقرار است. اضافه بر آن، شاخص دمای معادل فیزیولوژیک نیز همانند شاخص دما- رطوبت، نشان داد که از دسامبر تا فوریه در ناحیه آب و هوایی کران ههای دریای عمان شرایط آسایش برقرار بوده و در سایر اوقات شرایط احساس حرارتی گرم حاکم م یباشد. مقایسه آهنگ زمانی میانگین درازمدت روزانه دما، شاخص دما- رطوبت و شاخص دمای معادل فیزیولوژیک نقش عرض جغرافیایی، ارتفاع، محتوی رطوبتی جو و نقش سامانه های کنترل کننده شرایط جوی را در ساخت شرایط آب و هوایی و زیست آب و هوایی این دو ناحیه آب و هوایی آشکار می سازد.
کلیدواژه ها:
آسایش زیست آب و هوایی ، نواحی آب و هوایی ، شاخص دمای معادل فیزیولوژیک ، شاخصترموهیگرمتریک ، آب و هوای گردشگری
نویسندگان
زهرا کریمی
رتبه دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.
حمید نظری پور
استادیار آب و هواشناسی، گروه محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی،پژوهشگاه بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی،دانشگاه تحصیلات تکم
محمود خسروی
دانشیار آب و هواشناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زهدان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :