بررسی نانونشانگرهای فیزیکومکانیکی مقاومت به بیماری رایزومانیای چغندرقند (Beta vulgaris L.) با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 507
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1482
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
انتخاب به کمک نشانگر، فرایندی است که بر اساس آن یک نشانگر (مورفولوژیکی، بیوشیمیایی یا مبتنی بر تنوع RNA / DNA) برای انتخاب غیر مستقیم یک عامل ژنتیکی و یا عوامل یک صفت (مثل عملکرد، مقاومت به بیماری، ...) در اصلاح نباتات استفاده می شود. در این تحقیق، امکان دستیابی به نانونشانگرهای فیزیکومکانیکی مقاومت به بیماری رایزومانیای چغندرقند با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی مورد بررسی قرار گرفت. خصوصیات توپوگرافی، چسبندگی، اصطحکاک، الاستیسیته و پارامترهای زبری سطحی بافت های جنینی بذر 10 لاین حساس و مقاوم به بیماری رایزومانیای چغندرقند با مد تماسی و غیر تماسی میکروسکوپ نیروی اتمی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه های آماری، ضرایب همبستگی و تجزیه کلاستر لاین ها بر اساس صفات فیزیکومکانیکی نانوساختارهای جنینی نشان داد که گروه بندی لاین ها بر اساس دو پارامتر زبری سطح درونی تستا شامل تیزی منحنی توزیع دامنه و تراکم قله، تطابق نسبتا مناسبی با گروه بندی لاین ها بر اساس مقاومت به بیماری دارد. نتایج این تحقیق نشان داد که خصوصیات نانوساختارهای گیاهی می توانند به عنوان نانونشانگرهایی برای گزینش کاندید شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
داریوش داودی
عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران -کرج
عاطفه همتیان
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تهران
فرانک روزبه
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر -کرج
محمدعلی ابراهیمی
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور تهران