نقش چینه شناسی لرزه ای در اکتشاف منابع هیدروکربوری
محل انتشار: اولین کنگره مهندسی نفت ایران
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,631
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IPEC01_119
تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1386
چکیده مقاله:
درسالهای متمادی گذشته هدف اصلی از تفسیر داده های لرزه نگاری بازتابی فقط تفسیر ساختمانی بوده است که با افزایش کیفیت برداشت و پردازش داده های لرزه ای این امکان بوجود آمد تا بتوان مستقیماً اطلاعات چینه شناسی را از داده های لرزه
ای به دست آورد، لذا امروزه تلاش زیادی در راستای اکتشاف نفتگیرهای چینه ای صورت می گیرد. از آنجائیکه که در حوضه هیدروکربوری خلیج فارس سنگ کربناته سروک دارای تغییرات جانبی فراوانی از نظر سنگ شناسی است، لذا احتمال بسیاری
وجود دارد که انواع نفتگیرهای چینه ای را تشکیل داده باشد. با استفاده از تلفیق داده های لرزه ای، زمین شناسی، پتروفیزیکی و مهندسی نفت توسط یک تیم متخصص سکانسهای لرزه ای تعبیر و تفسیر و از هم تفکیک گردید . سپس با تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده و کاربرد تکنیک برگردان لرزه ای تغییرات جانبی و قائم سنگ شناسی در سکانس رسوبی کرتاسه میانی که بین دو ناپ یوستگی اواخر آپتین و اوایل تورونین قرار دارد، مشخص گردید و در نهایت نفتگیرهای چینه ای مهم شناسایی و از نظر وجود فاکتورهای اساسی در تجمع نفت (سنگ منشاء بالغ ، امکان مهاجرت نفت، سنگ مخزن متخلخل و پوش سنگ جانبی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . در این راستا دو دسته اصلی از نفتگیرهای چینه ای در ناحیه شناسایی گردید:
الف- نفتگیرهایی که در ارتباط با ناپیوستگی تورونین و فرسایش رسوبات می باشند:مانند نفتگیرهای نازک شدگی
ب- نفتگیرهایی که ارتباطی به سطوح ناپیوستگی تورونین ندارند و در اثر تغییر ات رخساره ای یا رسوبی بوجود آمده اند : مانند
ریفها یا بالاآمدگی های کربناتی
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :