ارزیابی صفات مرفولوژیک در ژنوتیپ های مختلف سویا
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 653
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1428
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
سویا گیاهی از خانواده ی حبوبات است. این گیاه روز کوتاه بوده و از منابع اصلی روغن و پروتئین در گیاهان به شمار میرود. ارقام مختلفی از این گیاه وجود دارد که تحت دستورزی و بهنژادی قرار گرفته اند. به منظور ارزیابی صفات مرفولوژیک در ژنوتیپهایسویا، 48 رقم از مرکز تحقیقات سویای استان گلستان تهیه گردید و در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی در سه تکرار در مزرعه ی تحقیقاتی دانشگاه گنبد کاووس در سال 1391 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بیشترین اختلاف معنیدار در صفت عملکرد و کمترین اختلاف معنیدار در صفت وزن غلاف مشاهده شد (0/0001>P) . به جز صفت تعداد شاخه ی اصلی.در سایر صفات اختلاف معنیدار مشاهده شد. نتایج مقایسه ی میانگین نشان داد که میانگین تعداد دانه بیشترین دامنه تغییرات را از 195/38 در ژنوتیپ kw505 تا 10/93 در ژنوتیپ H3155 داشت، این صفت روی عملکرد اثر مستقیم و منفی داشته است. از نظر عملکرد ژنوتیپهای ساری و H3123 به ترتیب با عملکرد 834/42 و 33/05 کیلوگرم در هکتار کمترین و بیشترین میزان عملکرد دانه را داشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا ملک محمدی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس،
حسین صبوری
دانشیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس
عباس بیابانی
دانشیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس
ابراهیم هزارجریبی
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :