بررسی میزان پراکسیداسیون چربیها و فعالیت آنزیم سوپر اکسید دسموتاز دو رقم حساس و متحمل به شوری گندم در مراحل مختلف رشد در اثر آبیاری با آب شور
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 617
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1271
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر شوری در سه مرحله رشدی بر فعالیت آنزیم سوپر اکسید دسموتاز ومیزان مالوندآلدئید دو رقم گندم، آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی پژوهشکده کشاورزی هسته ای کرج اجراء شد. تیمار مرحله رشد (پنجه زنی، گرده افشانی و 10 روز پس از گرده افشانی) در پلات اصلی و ترکیب دو رقم گندم به نامهای بم (مقاوم به تنش شوری) و تجن (حساس به تنش شوری) به همراه پنج تیمار شوری (0، 6، 8، 10 و 12 دسی زیمنس بر متر) به صورت فاکتوریل در پلاتهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج آزمایش نشان داد اعمال تنش شوری در طول فصل رشد سبب کاهش مقدار مالوندآلدئید (MDA) گردید. فعالیت آنزیم سوپر اکسید دسموتاز (SOD) نیز در شرایط آبیاری با آب شور به طور معنی داری افزایش یافت. نتایج حاکی از آن بود که رقم مقاوم بم که در شرایط تنش شوری از مالوندآلدئید پائین تری برخوردار بود، بیشترین فعالیت آنزیم سوپر اکسید دسموتاز را نیز در مقایسه با رقم تجن از خود نشان داد. بنابراین به نظر می رسد ارزیابی واکنش برخی از صفات فیزیولوژیک در مهم ترین مراحل رشدی گیاه در تعیین میزان تحمل به شوری ارقام گندم موثر باشد.
کلیدواژه ها:
شوری ، فعالیت آنزیم سوپر اکسید دسموتاز و مالوندآلدئید
نویسندگان
اعظم برزوئی
استادیار پژوهشکده کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای
علی اسکندری
استادیار پژوهشکده کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای
فاطمه آجیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شاهد- تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :