بررسی اثر تغذیه بر کارایی انتقال مجدد ماده خشک در گندم در شرایط آب و هوایی خوزستان

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 922

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1241

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

توجه به بهبود زراعت گندم و معین نمودن مسائل تغذیه ای آن بویژه با کاربرد انواع مختلف کودهای غیرشیمیایی و کمبود اطلاعات در این زمینه ضرورت بررسی در این زمینه را نشان میدهد. بدین منظور آزمایشی با هدف بررسی تأثیر کودهای شیمیایی و کودهای بیولوژیک و آلی (شامل کود اوره، مرغی غنی شده، ویناس نیشکر، نانوکلات آهن، نانوکلات کلسیم، بیس هیومیک، بارافشان، فلورا، اپکس و چتنا) بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم رقم چمران در منطقه ملاثانی استان خوزستان اجرا گردید. این مطالعه به صورت طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. سطوح مختلف کودی طبق توصیه های مطالعه های پیشین و یا توصیه های فنی شرکتهای تولید کننده اعمال گردید. نتایج نشان داد که کود مرغی غنی شده و ویناس نیشکر گرچه کمترین میزان انتقال مجدد ماده خشک را داشتند ولی بیشترین تأثیرگذاری را بر روی صفات کمی و کیفی محصول گذاردند. به گونهای که با تأمین کافی نیاز غذایی گیاه ضمن ایجاد بیشترین سطح سبز بیشترین ماده خشک ساقه و ریشه را ایجاد نمودند. کارایی ضعیف این دو ماده اخیر در انتقال مجدد مواد بدلیل محدودیت مخزن (دانه) میباشد. این دو کود زیست توده زیادی تولید کرده و بدلیل محدودیت ذخیره ای دانه ها فقط مقدار کمی از آن به دانه منتقل شد و این میزان انتقال بطور نسبی بیش از کود شیمیایی بوده است.

نویسندگان

نیلوفر ماهری

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران

محمود شمیلی

دانشجوی سابق دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ l-Alizadeh, O., Farsinejad, K., Korani, S., Azarpanah, A. 2013. ...
  • _ A., 1998. A quantifying approach for evaluating sustainable agriculture ...
  • Dhalg, NS Randhawa, R Arora, AK Dhawan (Eds.). Ecological Agriculture ...
  • نمایش کامل مراجع