تعیین آستانه تحمل جوانه زنی بذر گندم (رقم چمران) نسبت به تنش خشکی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 587
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1163
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
آستانه تحمل بسیاری از گیاهان زراعی به تنشهای محیطی در مراحل نموی مختلف متفاوت میباشد. هدف از انجام این آزمایش، بررسی اثر تنش اسمزی بر جوانهزنی بذر گندم (رقم چمران) و تعیین آستانه تحمل جوانه زنی بذر به تنش خشکی بود. برای تعیین اثر خشکی بر جوانه زنی بذر گندم از محلولهایی با پتانسیل اسمزی صفر، 0/3-، 0/6-، 0/9-، 1/2- و 1/5- مگاپاسکال استفاده شد. با کاهش پتانسیل آب زمان تا رسیدن به 50 درصد جوانه زنی نهایی بذر (b) افزایش یافت. بطوریکه، با کاهش پتانسیل آب از صفر به 1/5- مگاپاسکال مقدار b از 34/74 به 139/40 ساعت رسید. درصد جوانه زنی بذرهای گندم در پتانسیل آبی معادل 0/88- مگاپاسکال و پتانسیلهای بیشتر از آن (مثبتتر) ثابت بود و در حدود 97 درصد برآورد شد. پتانسیلهای اسمزی کمتر (منفی تر) منجر به کاهش درصد نهایی جوانهزنی بذر گندم شدند. همچنین، آستانه پتانسیل آب (پتانسیل آب پایه) جوانه زنی بذرهای گندم به روش x-intercept معادل 1/84- مگاپاسکال برآورد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
راضیه فخرایی مطلق
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
محمد حسین قرینه
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
ابوالفضل درخشان
دانشجوی دکترا زراعت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :