واکنش برخی شاخص های کانوپی ارزن معمولی به کاربرد همزمان کود شیمیایی فسفره و مایکورایز
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 610
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_1034
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
اثر کاربرد همزمان کود شیمیایی فسفره و مایکورایز بر برخی صفات زراعی ارزن معمولی، در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا مطالعه شد. آزمایش به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. تیمارها شامل 5 سطح کود شیمیایی فسفره (0، 25، 50، 75 و 100 درصد از کود توصیه شده) و قارچ مایکورایز در دو سطح تلقیح و عدم تلقیح بودند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که وزن بوته، تعداد خوشه در بوته و ارتفاع بوته در سطح احتمال 5% تحت تاثیر اثر کود فسفره و مایکورایز قرار گرفتد. صفت وزن هزار دانه نیز در سطح احتمال 5% تحت تاثیر کود فسفره قرار گرفت. مقایسه میانگین سطوح کود شیمیایی فسفره نشان داد که اگرچه میزان کلیهی صفات زراعی ارزن در تیمار 100 % کود توصیه شده بیشتر از تیمار 75 % کود مصرفی است، اما این تفاوت معنیدار نیست. در تمامی صفات مورد برسی تیمار کاربرد مایکورایز بطور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد (عدم کاربرد مایکورایز) بود.
نویسندگان
احمد ماله میر
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
جواد حمزه ئی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :