بررسی صفات تعیین کننده عملکرد دانه گندم دوروم (Triticum turgidum var durum) تحت شرایط تاریخ کاشت متفاوت و تنش رطوبتی در مراحل نموی با استفاده از روش های آماری چند متغیره

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 364

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0604

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی صفات تعیین کننده عملکرد دانه گندم دوروم تحت شرایط تاریخ کاشتهای متفاوت و تنش رطوبتی در مراحل نموی آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز در قالب اسپلیت–پلات بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با 5 تکرار در سال 91-1390 انجام شد. تجزیه داده ها بر اساس رگرسیون گام به گام حاکی از تاثیر چشمگیر تعداد دانه در سنبله، تعداد سنبله در واحد سطح و وزن هزار دانه در توجیه عملکرد دانه بود به گونه ای که این سه صفت 0/965 درصد از واریانس عملکرد دانه را توجیه نمودند. با انجام تجزیه علیت مشخص شد که صفت تعداد دانه در سنبله بیشترین تاثیر مستقیم و مثبت معنیدار بر عملکرد دانه (**0.554) داشته و تعداد سنبله (0/398) و وزن هزار دانه (0/258) به ترتیب اهمیت کمتری در تبیین عملکرد دانه داشتند. تجزیه عاملها نشان داد که 6 عامل اول 91/603 درصد از تغییرات کل داده ها را توجیه مینمایند. میتوان گفت که برای داشتن عملکرد دانه بیشتر در شرایط آب و هوایی استان خوزستان باید به حفظ تعداد دانه در سنبله، تعداد سنبله در واحد سطح و وزن هزار دانه و نیز ارتفاع بوته و شاخص برداشت در کنار این صفات اهمیت بیشتری داده شود.

کلیدواژه ها:

تجزیه علیت ، تجزیه عامل و رگرسیون گام به گام

نویسندگان

کلثوم رضایی

دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهی،گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

عبدالمهدی بخشنده

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز و معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر کشاورزی

محمد علی اقدسی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت ، گروه کشاورزی، دانشگاه ایلام و مدیر زراعت استان ایلام

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Garcia Del Moral, L. F., Rharrabti, Y, Elhani, S., Martos, ...
  • Leilah, A. A., Al-Khateeb, S. A., 2005. Statistical analysis of ...
  • PhD student in Plant Physiology, Department of Agronomy, Ilam University ...
  • professor of Department of Agronomy and Plant Breeding, University of ...
  • M.Sc. Student of Agronomy, Department of Agriculture, Ilam University ...
  • نمایش کامل مراجع