مطالعه تغییرات عملکرد دانه، بیولوژیک و شاخص برداشت لاین های امیدبخش گندم نان زمستانه و بینابین در شرایط بهینه و تنش خشکی پس از ظهور بساک

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 422

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0409

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه و مقایسه لاین های امیدبخش گندم نان، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی طرق مشهد طی دو سال زراعی 89-1387 اجرا شد. سه سطح رژیم رطوبتی شامل: آبیاری کامل، اعمال تنش محدودیت رطوبتی از مرحله شیری دانه تا انتهای رشد و نمو و اعمال تنش محدودیت رطوبتی از مرحله ظهور بساک تا انتهای رشد و نمو به عنوان عامل اصلی و تعداد 10 لاین امید بخش گندم شامل: ،C-84-4 ،Pishgam ،C-81-10 ،Toos، C-85-6 ،C-D-85-5502 ،C-D-84-5502 ،C-D-85-9 ،C-D-85-15 ،C-84-8 به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج نشان داد که تنش محدودیت رطوبتی از مرحله شیری دانه تا انتهای رشد و نمو گندم (L2) و تنش محدودیت رطوبتی ازمرحله ظهور بساک تا انتهای رشد و نمو (L3) باعث شد عملکرد دانه (به ترتیب 18/6 و 45/3 درصد) و عملکرد بیولوژیک (به ترتیب 11/9 و 45/7 درصد) نسبت به شرایط بهینه رطوبتی کاهش پیدا کند. نتایج نشان داد که بیشترین شاخص برداشت (40/95 درصد) در شرایط بهینه رطوبتی وجود داشت. کمترین شاخص برداشت (36/37 درصد) به L3 (تنش محدودیت رطوبتی پس از ظهور بساک) تعلق داشت، که می تواند به دلیل کاهش آب مصرفی پس از مرحله ظهور بساک در دو سطح محدودیت رطوبتی تنسبت به شرایط بهینه رطوبتی باشد. بالاترین عملکرد دانه ( 7593 و 7170 کیلوگرم در هکتار) بهترتیب برای لاین های C-84-8 و C-84-4 حاصل شد که از نظر عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت نیز در مقایسه با سایر لاین ها در وضعیت بهتری بودند.

نویسندگان

محمود ناظری

استادیار مرکز کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مسعود قدسی

استادیار مرکز کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

بهمن کوهستانی

کارشناس مرکز کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Araus, J.L., Bort, J., Steduto, P., Villegas, D., and Royo, ...
  • Carmer, S .G. , Nyqist, W.E ., and Walker, W.M. ...
  • Kringwi, F.M., Van Ginkel, M., Terthowan, _ Sears, R.G., Rajaram, ...
  • Reynolds, M.P., Skovmand, B., Trethowan, R.M., Singh, R.P., and Van ...
  • and Van Herwarden, A.F. 2002. Breeding ...
  • Shahryari, R., Gurbanov, E., Gadimov, A., Has sanpanah, D., 2008. ...
  • Siddique, M.R.B., Hamid, A. , and Islam, M.S. 2000. Drought ...
  • _ Agrietural Research Center, during 208-2010 growing Seasons. Main plots ...
  • نمایش کامل مراجع