ارزیابی فلورسانس کلروفیل به عنوان یک ساز و کار مقاومت به خشکی در گندم تحت شرایط کم آبی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 894
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0295
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
پاسخ های فلورسانس کلروفیل چهار رقم گندم (سیروان، چمران، شیراز و مرودشت)، تحت شرایط تنش کم آبی (100 و 40% F.C.) در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، در سال 1391 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که تنش کمآبی موجب کاهش حداقل و حداکثر فلورسانس، کارایی فتوسیستم II و خاموشی فتوشیمیایی گردید. در شرایط تنش خشکی سیروان بیشترین و شیراز کمترین مقدار حداقل فلورسانس را داشتند. بین ارقام از نظر حداکثر فلورسانی در هر دو شرایط تنش و عدم تنش کمآبی، اختلاف آماری معنی داری وجود داشت و اعمال تنش کم آبی منجر به کاهش 35، 27، 51 و 50 درصدی این پارامتر به ترتیب در ارقام چمران، سیروان، شیراز و مرودشت گردید. تنش کم آبی در همه ارقام مورد بررسی افت شدید کارایی فتوسیستم را به همراه داشت و این کاهش در ارقام شیراز و مرودشت شدیدتر بود. وقوع تنش کم آبی کاهش معنی دار خاموشی فتوشیمیایی و برعکس آن، افزایش خاموشی غیر فتو شیمیایی را به دنبال داشت. به نظر می رسد که پارامترهای کلروفیل فلورسانسی میتواند توانایی گیاه را در مقاومت در برابر تنش خشکی مشخص نماید و ارقام مقاوم نسبت به تنش کمآبی (سیروان و چمران)، در این شرایط کارایی فتوسیستم II بالاتری داشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کبری مقصودی
دانشجوی دکتری دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
یحیی امام
استاد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :