تجزیه مرکب لاین های برتر گندم نان متحمل به خشکی آخر فصل (WS-90) در استان کرمانشاه
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 697
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0286
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین عوامل در تولید عملکرد گیاهان، تنش خشکی بوده که سبب کاهش عملکرد آنها می شود. به منظور بررسی لاین های برتر گندم آبی جهت معرفی رقم جدید و جایگزینی با ارقام موجود، تعداد هجده لاین برتر گندم آبی متحمل به خشکی آخر فصل همراه با رقم سیروان و لاین WS-86-14 بعنوان شاهد در طرح آماری بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اسلام آباد غرب در دو سال زراعی 91-1390 و 92-1391 بررسی شدند. مساحت هر پلات برابر 6 متر مربع و شامل شش پشته با تراکم 400 دانه در متر مربع بود. کاشت و آبیاری در پنجم آبان ماه انجام گردید. نتایج تجزیه مرکب دو ساله نشان داد بین تیمارها در سطح 1% اختلاف معنی دار وجود داشته است. گروه بندی تیمارها به روش دانکن نشان داد سه لاین WS-90-9، WS-90-10 و WS-90-18 که دارای بالاترین میانگین عملکرد بوده در یک گروه قرار گرفتند. از دیگر خصوصیات زراعی این گروه می توان به مقاومت به بیماریها خصوصاً زنگ، ارتفاع متوسط بوته و زودرسی اشاره کرد که جایگزینی مطمئن برای ارقام گندم آبی موجود شوند. همچنین سابقه این گروه نشان می دهد که در آزمایش به نژادی PRWYT-WS در سال زراعی 89-1388 و در آزمایش PRWYT-WS در سال زراعی 90-1389 تیمارهای برتر بوده اند. این سه لاین برای ادامه آزمایشات به نژادی و معرفی رقم انتخاب شدند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا نیکوسرشت
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :