مقایسه تاریخ کشت خلر
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 694
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT13_0157
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393
چکیده مقاله:
خلر از خانواده بقولات است و بیشتر برای چرا و علوفه خشک و پوشش مداوم زمین مورد کشت و کار قرار می گیرد و مانند اغلب نباتات لگوم در اصلاح ساختمان خاک کمک کرده و به عنوان کود سبز کاشته می شود به منظور مقایسه تاریخ کشت خلر تعداد 12 لاین از گونه Lathyrus Cicera در آبانماه 1387 و فروردین 1388 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات دیم شمال خراسان (شیروان) کشت گردید. به دلیل خسارت سرما کلیه لاین های مورد بررسی در کشت پاییزه از بین رفتند. در کشت بهاره از صفات، درصد پوشش، تعداد روز تا 50 درصد گلدهی، تعداد روز تا رسیدگی، ارتفاع بوته، عملکرد بیوماس، عملکرد دانه و وزن صد دانه یادداشت برداری های لازم به عمل آمد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که لاین ها از لحاظ تمام صفات اندازه گیری شده دارای اختلاف معنی دار می باشند. مقایسه میانگین به روش دانکن نشان داد که در کشت بهاره از نظر عملکرد بیوماس لاین شماره 11 با 1/372 تن در هکتار حداکثر و لاین یک با 0/874 تن در هکتار حداقل عملکرد را دارا بودند. از نظر عملکرد دانه لاین پنج با 0/546 تن در هکتار حداکثر و لاین دو با 0/308 تن در هکتار حداقل عملکرد دانه را در بین لاینهای مورد بررسی دارا بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الیاس نیستانی
اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی
خشنود علیزاده دیزج
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور
حجت ا.. ربانی نسب
اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :