طراحی بررسی تاثیر ابعاد اصلی شغل بر تعهد سازمانی کارکنان شهرداریهای استان مازندران (مطالعه موردی؛ شهرداری قائمشهر) با استفاده از مدل الدهام و هاکمن
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 647
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMNG01_611
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
این تحقیق حاضر در راستای بررسی تاثیر ابعاد اصلی شغل بر تعهد سازمانی کارکنان شهرداریهای استان مازندران (مطالعه موردی؛ شهرداری قائمشهر)با استفاده از مدل الدهام و هاکمن پرداخته است . تحقیق حاضر تحقیقی توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. همچنین از آنجایی که نتایج این تحقیقمی تواند به طور عملی مورد استفاده قرار گیرد ، یک تحقیق پژوهشی کاربردی نیز می باشد. با توجه به قلمرو مکانی و زمانی ، جامعه آماری پژوهششامل مدیران و کارشناسان شهرداری قائمشهر می باشد که تعداد کل این افراد ، 195 نفر بوده است. نمونه آماری تحقیق حاضر 128 نفر از کارشناسانو مدیران می باشد که این تعداد با مراجعه به جدول جرسی و مورگان تعیین گردیده است. ضمنا نمونه مورد نظر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدهاست. روایی این آزمون با نظرخواهی از استاد راهنما ، مشاور و مدیران و کارشناسان سازمان مورد مطالعه مورد مورد تأیید قرار گرفته است. در این تحقیقبه منظور تعیین پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ استفاده گردیده است. بدین منظور ابتدا یک نمونه اولیه شامل 35 پرسشنامه پیش آزمون گردید. نتایج نشان می دهد آلفای خروجی از نرم افزار SPSS برای ابعاد شغل ، و تعهد سازمانی بترتیب برابر 0.714 و 0.701 می باشد، بنابراین آزمون از پایایی قابل قبولی برخوردار است. در این پژوهش از روش های موجود در آمار توصیفی (جداول توزیع فراوانی) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن)؛ برای خلاصه و تجزیه و تحلیل داده های پژوهش استفاده گردید. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که بین ابعاد شغلی (شامل؛ تنوع وظایف، با مفهوم بودن وظایف، اهمیت وظایف، وجود استقلال و اختیار در کار، وجود بازخور در کار) و تعهد سازمانی کارکنان شهرداری قائمشهر رابطه وجود دارد. در پایان تحقیق ، ضمن ارائه تفصیلی نتایج و یافته ها ، موارد مذکور جمع بندی شده و پیشنهادات کاربردی مرتبط با آن برای مدیران و کارشناسان و نیز ادامه و پیگیری تحقیقات مشابه در آینده ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا حبیبی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
سعیداحمد خسروی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
حمیدرضا خنکدار
دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت دولتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :