مدیریت بیماری سوختگی استمفیلیومی برگ پیاز (Stemphylium vesicarium) با استفاده از عوامل بیولوژیکی و مواد القاء کننده مقاومت
محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,087
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF02_0073
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
زراعت پیاز با سطح زیر کشت 5000 هکتار یکی از مهمترین سبزیجات در جهان و ایران می باشد. نام علمی پیازAlliumcepaاست و از خانواده سوسنی ها Lliaceaاست. یکی از بیماری های مهم پیاز، سوختگی استمفیلیومی برگ پیاز است که در بعضی از سال ها باعث کاهش عملکرد محصول تا حدود 50 درصد از مزارع می گردد. طرح در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار اجرا شد. عوامل بیولوژی که Bacillus subtilis, Pseudomonas fluorescens, Trichoderma harzianum, Gliocladium sp. &Saccharomyces cerevisiae برای اثر بخشی آنها در کنترل سوختگی استمفیلیومی برگ پیاز مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه واریانس دادهای با استفاده از آزمونLSDتوسط نرم افزارSASنشان داد اختلاف معنی دار بین عوامل بیولوژیک و مواد القاء کننده ی استفاده شده دراین تحقیق وجود دارد. نتایج آزمون بیماری زایی نشان داد که تمام ایزوله های قارچStemphylium vesicariumقادر به آلودگی و باعث بروز علائم سوختگی استمفیلیومی مشخص، اما با درجه شدت بیماری متفاوت روی گیاهان پیاز هستند. درمطالعه آزمایشگاهی، بالاترین مهار رشد قارچStemphylium vesicariumتوسطB. subtilis ، P. fluorescensوT. harzianumبه دست آمد. در آزمایش گلخانه ای، استفاده ازRidomil gold plusدر گیاهان پیاز، سبب کاهش معنی دار در شدت بیماری شد. عوامل بیولوژیک، یعنی P. fluorescens و Sacc. cerevisiae ، B. subtilis نشان دادن که دارای بیشترین کاهش در شدت بیماری هستند و از سوی دیگر، قارچ T. harzianumکم ترین کاهش در شدت بیماری را نشان داد. تمام مواد القاء کننده مقاومت (یعنیK2HPO4 ، Bionو سالیسیلیک اسید) منجر به درمان و کاهش قابل توجه در شدت بیماری شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که عوامل بیولوژیک، یعنیSacc. ، B. subtilis P. fluorescens و cerevisiae دارای قدرت کنترل و معالجه بیشتری نسبت به این بیماری هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امین عبدالله پور
دانش آموخته کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی
روح الله رجبی
دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران.
حسین شوهانی
دانش آموخته کارشناسی ارشد حشره شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :